HTCs nye supermobiler

HTCs nye supermobiler

HTC lanserer to nye versjoner av smarttelefonen Desire.

De nye modellene heter HTC Desire HD og HTC Desire Z.

HTC Desire HD er modellen med best spesifikasjoner av de to, og kan skilte med en 4,3-tommers berøringsskjerm med oppløsning på 800 x 480 piksler. Telefonen drives av Qualcomms nye Snapdragon 8255-prosessor på 1 GHz.

HTC har ikke akkurat vært kjent for overbevisende kameraer i sine mobiltelefoner, men Desire HD er utstyrt med et 8 megapiksel kamera med autofokus og dobbel blits. Videoopptak foregår i HD ved 720p, det vil si 1280 x 720 piksler.

Telefonen er også utstyrt med HTC Fast Boot, som gjør oppstartsekvensen raskere slik at du hurtig kan ringe eller sjekke e-post etter å ha slått på telefonen.

Desire HD veier 164 gram med batteri, den har intern lagringsplass på 1,5 gigabyte og arbeidsminne på 768 megabyte RAM. Telefonen har også gps, g-sensor, digitalt kompass, avstandssensor og lyssensor.

LES OGSÅ:

- Windows Phone 7 blir like utbredt som iPhone

Ordentlig tastatur

Den andre modellen, HTC Desire Z, er en telefon med utskyvbart fullverdig qwerty-tastatur. Tastaturløsningen er formodentlig rettet mot folk som ikke helt har vent seg til berøringsskjermer. Likevel har telefonen selvsagt også berøringsskjerm, noe annet ville jo vært fullstendig steinalder, må vite. Vi vet foreløpig ikke om telefonen kommer med norsk tastatur.

Desire Z er ikke like hardt pumpet på spesifikasjoner som Desire HD, og må nøye seg med 5 megapiksel kamera, 3,7-tommers berøringsskjerm med 800 x 480 pikslers oppløsning, 512 megabyte RAM og prosessorhastighet på 800 MHz. Ellers har også denne telefonen gps, g-sensor, digitalt kompass, avstandssensor og lyssensor. Matchvekten til Desire Z ligger på 180 gram med batteri, og også denne telefonen kan filme i 720p HD.

HTC Desire HD og HTC Desire Z blir å få kjøpt fra oktober, og vil koste henholdsvis rundt 4900 kroner og 4500 kroner.

LES OGSÅ:

Android-basert iPod touch-konkurrent

Bedre karttjenester

Begge telefonene kjører Android operativsystem, men som på tidligere modeller er brukergrensesnittet HTCs egenutviklede HTC Sense. Hensikten er å gjøre det enklere for brukeren å sjonglere med småprogrammer og få mer ut av mobilens avanserte funksjoner uten at du må være professor på IT-universitetet for å skjønne tegninga.

På de nye modellene er Sense blitt oppgradert på en rekke punkter, som gjør det enklere å skape, behandle og dele multimedieinnhold. Brukergrensesnittet er utstyrt med HTC Location, som er en ny og annerledes måte å bruke internettbaserte karttjenester.

Ifølge HTC får brukeren øyeblikkelig tilgang til kart uten å måtte vente på at kartmaterialet skal lastes ned, og uten å måtte betale for datatrafikk. Det lyder lovende, men hvordan det fungerer i praksis må vi vente og se til vi har fått testet produktet.

HTC Sense er også forbedret med tanke på at stadig flere har begynt å bruke mobilen til å lese lengre tekster. De nye telefonene er derfor utstyrt med en mobil e-leser, som kan brukes til å utheve avsnitt og tilføye notater. E-leseren fungerer blant annet med e-bokhandelen Kobo.

LES OGSÅ:

Bruk mobilen som trådløst nettverk

Fjernstyr mobiltelefonen

De to nye telefonene fungerer også med HTCSense.com, som gjør det mulig å få kontakt med mobiltelefonen hvis den forsvinner eller blir stjålet.

Ifølge HTC kan man få telefonen til å ringe høyt, selv om den er satt på lydløs, og man kan få fram et kart som viser hvor telefonen befinner seg i verden.

Hvis en tjuvradd har fått fatt i din nye telefon, kan du via nettet få kontakt med mobilen og låse den, slette personlig innhold, og videresende samtaler og tekstmeldinger til et annet nummer.

Slike fjernstyringsmuligheter har eksistert lenge, men det har primært vært programvareløsninger som brukeren selv må kjøpe og installere.

LES OGSÅ:

Raskere YouTube på mobilen

Artikkelen er delvis oversatt etter en original artikkel skrevet av Mikkel William Nielsen hos PC World Danmark.

Les om:

Mobilitet