Huskelister overalt og golf med pinnemenn

Huskelister overalt og golf med pinnemenn

UKENS APPER: Her er våre favoritter i uka som har gått.

Det kan være vanskelig å finne frem i mylderet av applikasjoner for Apple-produktene dine.

Med flere hundre tusen programmer på App Store sier det seg selv at det er umulig å få med seg alt. Hver uke prøver vi å finne de beste applikasjonene - for både iPhone, iPad og Mac.

Her er våre favoritter i uka som har gått.

PS: Applikasjonene er ikke nødvendigvis splitter nye. Har du tips til en app du mener alle bør kjenne til, må du gjerne legge igjen en kommentar nedenfor eller sende oss en e-post.

Du kan også kontakte oss på Facebook eller Twitter.

Wunderlist

For: iPhone, iPad, Android, Mac OS X og Windows

En av nyhetene i iOS 5, som kommer til høsten, er en gjøremålsapp kalt Påminnelser (Reminders). Ingen revolusjonerende nyhet fra Apple, gjøremålsapper og -tjenester finnes i hopetall, og ikke bare for iPhone og iPad. Gjøremålene i Påminnelser kan synkroniseres med blant annet den nye nettjenesten iCloud, slik at du har dem tilgjengelig uansett hvilken iOS-enhet du bruker. Kjekt. Men selv om mange iOS-brukere antagelig kommer til å benytte seg av Påminndelser, har den en vesentlig mangel: den fungerer kun på iOS-enheter. Hva om man har en Android-mobil i tillegg til en iPad? Eller hva om man vil dele en oppgave med en samboer som ikke har iPhone? Vårt beste tips er Wunderlist.

Wunderlist er enkel, brukervennlig og best av alt gratis tjeneste som fungerer på en håndfull plattformer. Tjensten kommer med egne apper til iPhone, iPad, Android, Mac OS X og Windows, men det er også mulig å bruke nettleseren. Gjøremålene synkroniseres på tvers av enheter ved hjelp av en Wunderlist-konto. For enda bedre oversikt er det mulig å opprette lister, og det er mulig å dele oppgaver med familie, venner eller kolleger. Jeg (med iPhone) og min samboer (med Android-telefon) har for eksempel en egen handleliste-liste hvor vi prøver å notere ned alt vi må kjøpe neste gang vi er på butikken. Praktisk og veldig lettvint. Wunderlist er ikke veldig avansert hva gjelder funksjonalitet, og brukergrensesnittet i de ulike appene er simpelt og lett å forstå seg på. Lekkert er det også. Den største mangelen er en ordentlig alarmfunksjon (e-post-varsling og push-notifikasjoner er mulig) samt muligheten til å laste opp og bruke egne bakgrunner.

Last ned (og les mer om) Wunderlist her.

LES OGSÅ:

Endelig offisiell Facebook-app til iPad

Super Stickman Golf

For: iPhone og iPad

Gang på gang viser det seg at det enkle ofte er det beste. Super Stickman Golf er et ypperlig eksempel på nettopp dette - et golfspill utenom det vanlige, et simpelt 2D-spill, men utrolig morsomt og ikke minst vanedannende. Konseptet er litt som Worms, du stiller opp et golfslag i ønsket vinkel, trykker på en energiknapp for å slå med rett kraft, og sender ballen på tvers av brettet. Du møter ulike hindre på veien, enten det er flytende øyer, bratte bakker eller vannhull. Ved hjelp av såkalte power-ups kan du få golfballene til å feste seg til veggen, fryse midt opp i luften og lignende, slik at de vanskeligste hindringene blir enklere å komme seg gjennom. I nyeste versjon har Stickman Golf også fått flerspillerstøtte, hvor du konkurrerer mot de andre i sanntid. Dette må prøves!

Super Stickman Golf er ikke det mest forseggjorte spillet med tanke på grafiske elementer, men det funker. For 6 kroner får du 261 hull å spille på, her finnes baner for både nybegynnere og proffer. Nye baner låses opp etter hvert som du gjennomfører brettene. Det er lett å bli hekta, og du trenger absolutt ikke være en ekspert på golf for å synes at dette er gøy! Spillet er for øvrig en universal-app for iPhone og iPad, så du trenger bare å betale én gang.

Last ned Super Stickman Golf her.

LES OGSÅ:

TEST: Med mobilen som veiviser

Les om:

Mobilitet