Hvor forsvant alle Iphone-ene?

Hvor forsvant alle Iphone-ene?

Nye tall viser at bare 60 prosent av solgte Iphone-telefoner er aktivert i AT&Ts nett.

Apple kunne avsløre at de solgte 3,7 millioner Iphone i løpet av 2007, da de presenterte sin siste kvartalsrapport. Samtidig melder det amerikanske telefonselskapet AT&T at de har cirka to millioner aktive Iphone-brukere i sine nett.

Selv når man trekker fra noen hundre tusen enheter som har blitt solgt til europeiske og asiatiske Iphone-entusiaster, mangler det nesten1,5 millioner Iphone-enheter for å få tallene til å gå opp.

Dette får mange teleanalytikere til å stusse. Apple og AT&Ts tall stemmer rett og slett ikke overens.

Apple selv regner med at det finnes en stor mengde opplåste telefoner ute blant brukerne, og at disse brukes i andre mobilnett enn Apple-godkjente AT& T.

Flere analytikere mener at tallene viser at mange telefoner har blitt låst opp til å fungere i andre mobilnett, i tillegg til at etterspørselen har dabbet noe av, slik at lagerbeholdningen øker.

- Tallene viser at sluttbrukernes etterspørsel er lavere enn det mange investorer har trodd, basert på Apples salgstall. De tyder også på svakere salg i forrige kvartal, i det mange av telefonene etter alt å dømme fortsatt ligger på lager, sier Toni Sacconaghi i analyseselskapet Bernstein Research.

Kilde: Macworld.co.uk

Les om:

Mobilitet