Hvorfor synker Apple-kursen?

Hvorfor synker Apple-kursen?

I forkant av Apples siste Iphone-lansering var aksjekursen på vei mot nye høyder. Men i løpet av de siste dagene har kursen falt med åtte prosent. Hvordan kan det ha seg?

Alle Apple-hjerter gledet seg i forkant av selskapets utviklerkonferanse WWDC, hvor det ble spådd at Steve Jobs skulle introdusere den neste generasjonen Iphone-apparater. Aksjekursen var på vei mot nye høyder. Men i det siste har kursutviklingen vært ganske annerledes enn forventet. Apple-aksjen har faktisk sunket med åtte prosent, fra 186 til 172 dollar.

LES OGSÅ: Advarer mot Iphone

Nettstedet Zdnet har sett nærmere på akkurat dette, og konkluderer med at flere faktorer spiller inn. For det første har diskusjonen rundt Apple-sjefens helse spilt inn. Mange mente at han så syk ut, noe som også gjorde markedet engstelig. Dette fordi Jobs regnes som Apples redningsmann etter at selskapet holdt på å gå nedenom for ti år siden.

LES OGSÅ: Det er noe med Apple

Resten av faktorene handler om Iphone. For eksempel vil den nye telefonen inneholde færre funksjoner enn mange forventet. I tillegg er en del aksjeeiere nervøse for nedadgående inntekt som resultat av prisreduksjonen på telefonene, ifølge Zdnet. For det tredje hadde mange regnet med en lansering i juni, og ikke 11. juli. Dette kan også ha påvirket aksjekursen.

Mobilitet