iBooks i Norge før jul

iBooks i Norge før jul

Ventetiden på norske e-bøker via Apples iBookStore kan snart være slutt.

Apples iBookStore med norsk innhold kan være i drift før jul, dersom det blir positivt utfall av møtet som skal holdes denne uka mellom norske forlag og Apples agent for iBooks i Norge.

Onsdag 17. november skal eBokNorden, firmaet som er agent for Apple i Norge, holde et informasjonsmøte med norske forlag, melder nettstedet Bok & Samfunn. Bok & Samfunn er et fagblad om bokbransjen i Norge, utgitt av Den norske Bokhandlerforening.

Ifølge Bok & Samfunn vil den norske utgaven av Apples iBookStore lanseres om kort tid.

Firmaet eBokNorden er ifølge Bok & Samfunn agent for Apple iBooks i Norge og Norden. Sjur Mossige i eBokNorden har ikke fått noen endelig dato for når iBooks lanseres her til lands, men ifølge Bok & Samfunn vil det trolig skje før jul.

Skeptisk bokbransje?

Foreløpig er det uvisst hvordan norske forlag vil stille seg til delta i Apples e-boksatsing. Apples argeste konkurrent på bokmarkedet, Amazon, har fått dårlig gjennomslag hos norske forlag når det gjelder selskapets e-bokleser, Kindle.

Bok & Samfunn spekulerer på om norske forlag heller vil vente på en norsk bransjeløsning der det er større rom for å forhandle om vilkår og rabatter. Apple tar 30 prosent av salget av ebøker, det samme som AppStore tar av salget av apps.

Apple ønsker ikke å kommentere opplysningene fra Bok & Samfunn, får Macworld.no opplyst fra Apple.

Les om:

Mobilitet