IDC: En milliard smarttelefoner i 2015

IDC: En milliard smarttelefoner i 2015

Microsoft gjør comeback i smarttelefonmarkedet, spår IDC.

IDC tror det globale markedet for smarttelefoner vil vokse med 55 prosent årlig, og dermed vokse fire ganger hurtigere enn det totale markedet for mobiltelefoner. I en pressemelding spår IDC at det årlige salget av smarttelefoner vil nå nesten 500 millioner enheter i 2011, og bli fordoblet til en milliard enheter i 2015.

Den kraftige veksten skyldes blant annet at prisene på smarttelefoner og datatrafikk faller stadig, samtidig som flere funksjoner kommer til. Blant eksemplene som nevnes er de nye mulighetene for å handle og å bruke nettbank med sin smarttelefon.

En av de mest interessante prognosene er at Microsoft vil få et comeback på smarttelefonmarkedet - ikke minst takket være samarbeidet med Nokia.

I dag ligger Microsoft kun som nummer fem blant de mobile operativsystemene, med en markedsandel på beskjedne 3,8 prosent.

Men IDC forventer at dette tallet vil stige til hele 20,3 prosent i 2015. Det vil i så fall plassere Microsoft som nummer 2 i markedet, bak Android. Og det vil også bety at Microsoft har passert Apple iOS, som forventes å ligge på 16,9 prosent.

Les også: PC World Norges anbefalte smarttelefoner -

Mobiltoppen (mai/juni 2011)

Symbian forsvinner

Android vil altså beholde sin førsteplass, tror IDC. De forventer at Googles operativsystem tar mer enn 40 prosent av markedet allerede i annet halvår i år. Symbian forsvinner nesten totalt, mens Blackberry OS ligger stabilt.

IDC tror Symbian vil falle fra 20,6 prosent i 2011 til 0,1 prosent i 2015. Det samsvarer nesten med den veksten som forventes av Microsofts mobile operativsystemer.

Den største veksten i smarttelefonmarkedet forventes å skje i Asia og Latin-Amerika, hvor smarttelefoner fortsatt kun har en begrenset utbredelse.

I Norge står smarttelefonsalget trolig for en høy andel allerede. I NetComs månedlige mobilsalgsliste kan NetCom fortelle at smarttelefonandelen hver av de siste tre månedene har ligget pluss/minus 90 prosent på NetComs utsalgssteder.

Les om:

Mobilitet