Ingen planer om Siri på eldre iPhone-er

Ingen planer om Siri på eldre iPhone-er

Apple vil foreløpig holde funksjonen eksklusiv for iPhone 4S.

Apple har i en e-post bekreftet at selskapet for øyeblikket ikke har noen planer om å la eiere av eldre iPhone-modeller eller andre iOS-enheter få tilgang til Siri.

iPad 2 har riktignok samme raske prosessor som iPhone 4S, men likevel ser det ut til at eiere av det nye nettbrettet kommer til å fortsette å være uten det mye omtalte talestyringssystem. Det samme gjelder som nevnt brukere av eldre iPhone-modeller, iPod touch og første iPad.

Ifølge Macworld.se sendte utvikleren Michael Steeber en feilrapport til Apple angående Siri. Svaret han fikk lyder som følger:

- Siri fungerer bare på iPhone 4S og vi har for øyeblikket ingen planer om å støtte eldre maskiner, heter det i e-postmeldingen, ifølge Steebers blogg.

iPhone-hackere jobber imidlertid intenst om å ta frem en fungerende installasjons- og aktiveringsfunksjon for å kjøre på Siri på de eldre iOS-enhetene. Dette ved hjelp av såkalt jailbreaking.

I forrige uke klarte to hackere å få i gang hele systemet på en iPhone 4 og en iPod touch, ifølge PC World USA.

Apples talestyringssystemet er for tiden i beta, noe som i Apple-verdenen faktisk betyr at produktet er uferdig. Den siste uken har flere brukere rapportert om nettverksproblemer, og torsdag i forrige uke var tjenesten nede nesten hele dagen.

Forhåpentligvis vil Siri være klar for andre iOS-enheter når tjenesten er stabil nok - og betastempelet fjernes.

Les om:

Mobilitet