Ingen utvei for Netcom

Ingen utvei for Netcom

Netcom må senke termineringsprisene. Selv om selskapet betaler dagbøtene, risikerer de politianmeldelse fra PT.

Netcom nekter å redusere termineringsprisene for tilgang til sitt nett fra 91 til 70 øre slik de ble pålagt fra 1. oktober. Selskapet mottok i går et varsel om dagbøter på 250 000 kroner fra Post- og teletilsynet, og har frist til 31. oktober med å svare. Etter PTs behandling av kommentarene vil dagbøtene begynne å løpe, men andre operatører skal ikke betale overpris i mellomtiden.

- Vi har varslet alle operatører i markedet om at 70-øres regelen gjelder fra 1. oktober. At Netcom ikke retter seg etter dette er nærmest revolusjonær virksomhet, men rettssikkerheten er stor i Norge så dette kan ta tid å få gjennomført i praksis. Dagbøtene vil ikke begynne å løpe før vi har fattet et endelig vedtak, sier PT-direktør Willy Jensen til Computerworld.

LES OGSÅ: Netcom angriper PT

Netcom har imidlertid ikke muligheten til å velge å beholde dagens priser og betale dagbøter i stedet, dersom dette er økonomisk mest lønnsomt, som en konkurrerende it-avis lanserer som en fiffig løsning. Avtaler som inngås med Netcom til overpris vil ikke være gyldige, og andre operatører kan kreve tilbakebetaling dersom Netcom velger å stå på sitt.

– Dersom Netcom ikke vil føye seg etter vårt vedtak, kan vi anmelde selskapet til Politiet etter straffeloven. Selv om det rent økonomisk kan være mest lønnsomt å beholde dagens termineringspriser og betale dagbøter, har de ikke muligheten til dette juridisk sett, sier Jensen.

LES OGSÅ: Teleselskaper må redusere prisene

Det er kun Telenor, NetCom og Tele2 som har egne mobilnett, og striden står altså om prisen som mindre aktører må betale for tilgang til deres nett. Post- og teletilsynet ønsker også kommentarer fra disse aktørene før fristen utløper neste onsdag.

Les om:

Mobilitet