Intel-sjefen: Nokia fikk meg til å banne

Intel-sjefen: Nokia fikk meg til å banne

Paul Otellini tror Microsoft-samarbeidet får flere negative følger for Intel.

Det var i en paneldiskusjon under Mobile World Congress i går at Paul Otellinis syn på at Nokia/Microsoft-samarbeidet kom frem.

Nokia satser på et tett samarbeid med Microsoft, og allerede i år kan Nokia komme med en smarttelefon med Microsofts Windows Phone 7.

- Da Stephen Elop ringte meg og fortalte at Nokia kom til å satse på Windows Phone, brukte jeg samme ord som Carol Bartz er kjent for, sa Intels toppsjef.

Paul Otellini refererer til toppsjefen i Yahoo, Carol Bartz, som har rykte på seg for å banne ofte i offisielle sammenhenger. I et videointervju med gründeren av Techcrunch, Michael Arrington, i fjor – bad hun ham ”dra til helvete”, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

God tur

Intel og Nokia har lenge samarbeidet om utviklingen av operativsystemet Meego, som var planlagt brukt i Nokias kommende smarttelefoner. Nokia gjorde det klart i slutten av forrige uke at selskapet vil tone ned utviklingen av både Symbian og Meego til fordel for Windows Phone.

Paul Otellini sa imidlertid at han respekterer Nokias beslutning.

- Jeg forstår hvorfor Nokia tok beslutningen. Jeg antar at jeg hadde gjort det samme om jeg var i deres situasjon, sa Otellini

Nokias tette bånd til Microsoft får trolig flere negative følger for Intel. Ikke bare fordi Meego går en mørkere fremtid i møte, men også fordi Nokia vil satse på prosessorer som bygger på Arm-arkitekturen – teknologi som konkurrerer med Intel.

Satser videre

Paul Otellini fortalte på samme tid at selskapet vil lansere en ny serie prosessorer som går under kodenavnet Medfield. Prosessorene er tilpasset smarttelefoner og skal lanseres i løpet av året.

- I de nærmeste fire til fem årene kommer vi til å se en mengde nye forskjellige typer av bærbare enheter. I en slik verden kan det ikke bare være ett produkt som vinner, mener Otellini.

Les om:

Mobilitet