Intel vil inn i telefonen din

Intel vil inn i telefonen din

Brikke basert på Atom-prosessor skal ta opp kampen mot ARM.

Databrikkegiganten Intel vil inn på det lukrative smarttelefonmarkedet, og planlegger å vise fram smarttelefoner med Intel-prosessorer på Consumer Electronics Show i januar 2011, skriver Wired.com.

I mai i år demonstrerte Intel en ny Atom-prosessorbasert systembrikke med kodenavnet Moorestown, som er designet spesielt for smarttelefoner. Denne brikken skal ha nok prosessorkraft til å kjøre krevende videoapplikasjoner, samtidig som den er energieffektiv. Tilstrekkelig batterilevetid er svært viktig i smarttelefoner, og derfor er det høye krav til prosessorens effektivitet.

LES OGSÅ:

Atom for tavle-pc og mobil

Arm-prosessorer

Prosessorer basert på ARM-arkitektur dominerer mer enn 90 prosent av smarttelefonmarkedet, og utvikles på lisens. ARM-brikker brukes blant annet i produkter fra Motorola og HTC, Samsung, Sharp, Texas Instruments og Broadcom.

Eksempler på ARM-prosessorer utviklet av større selskaper inkluderer blant annet Qualcomm Snapdragon, Nvidia Tegra, XScale og DEC StrongARM.

LES OGSÅ:

HTC forbedrer Android-opplevelsen

Intel på hugget

Intels fravær i smarttelefonmarkedet står i skarp kontrast til selskapets dominans i markedet for stasjonære og bærbare pc-er. Når det gjelder tavle-pc-er forsøker Intel å etablere seg i en god posisjon, og viste blant annet frem en rekke tavle-pc-er basert på Intels brikker under Computex-messen i Taiwan nylig, skriver Telegraph.

Med den nye Moorestown-prosessoren forsøker Intel å ta opp kampen med ARM sin dominans i smarttelefonmarkedet, og Consumer Electronics Show i januar og Mobile World Congress-konferansen i februar blir "mulighetenes vindu for Intel," sier Justin Rattner i Intel til Wired.com.

LES OGSÅ:

Ny Flash Player for mobiler

Les om:

Mobilitet