iOS 8: Slik fungerer familie-deling

iOS 8: Slik fungerer familie-deling

Felles medieinnhold, kalender og stedsinformasjon for flokkken.

Til høsten kommer iOS 8. Her blir det nyttige funksjoner for iPhone- og iPad-familien.

Apple introduserer nye delingsmuligheter for tilkoblede familier. Og nå får far - eller mor - også anledning til å godkjenne app-kjøp rett fra sin iPhone.

Vel å merke om du er inne i iOS-folden.

Mange gir sine avgåtte iPhone-modeller «i arv» til andre famiiliemedlemmer. Gitt at alle dine er iPhone- eller iPad-brukere, kan nå inntil seks personer nyttegjøre seg felles iTunes-bibliotek, elektroniske iBooks-bøker, delt familie-kalender og felles familie-fotoalbum. Legg merke til at dette gjelder seks personer - det betyr at man kan ha både iPhone og iPad under samme person-paraply.

Apple-ID

Fordelen med denne nye modellen er at man ikke trenger å dele Apple-ID. Når familie-delingen er satt opp, har alle fremdeles egne oppsett og passord. Så da slipper du å forholde deg til podens mer ungdommelige musikksmak, som han får stå for selv.

Felles foto

Familie-delingen gjør det enkelt å opprette et felles digitalt fotoalbum, der alle kan poste bilder og videoer. I tillegg kan man kommentere hverandres innlegg.

Kalender

Også ukesplanleggingen blir enklere. Det er ikke sikkert tidsklemma forsvinner, men du ser den i hvert fall klart og tydelig. I den delte kalenderen kan alle legge til avtaler, også med påminnelser. Du kan kaste kjøleskaps-magnetene.

Ut å finne skjegget?

Lurer du på hvor andeflokken er? Med familiedeling er det også enklere å være helikopter-foreldre, og sveve virtuelt over kartet for å se hvor avkommet befinner seg. "Er to minutter unna" er ikke sikkert holder i virkeligheten - men det visste vi kanskje fra før?

Pappa har siste ordet...

Alle vet at foreldre også jobber med grenser, og dette kan for eksempel knytte seg til app-kjøp. Med funksjonen Ask to Buy kan pateren betale for gildet samtidig som man har en viss innsikt i hva de håpefulle driver med. Man kan til og med opprette Apple-ID-er for barn under 13, og dermed ha styring på aldersgrenser.

Noen av funksjonene vil være avhengige av implementering fra utviklerenes side. Les mer om familiedeling hos Apple her .

Les om:

Mobilitet