Iphone 3G - en beta?

Iphone 3G - en beta?

Brukerne opplever så mange feil at de lurer på om Iphone 3G er en betaversjon. Oppdateringen fikser noe, men tilfører også nye problemer.

Med Iphone 3G kom også Iphone OS 2.0. Telefonen og operativsystemet blir regelmessig hyllet, men nå begynner noen å få nok av feilene, og Iphoneatlas.com stiller spørsmålet: "Iphone OS 2.0 - en beta?".

Apple slapp denne uka en oppdatering, fra 2.0 til 2.01, noe som gjorde den trykkfølsomme skjermen mer responsiv og gjorde noen funksjoner noe raskere, men mange problemer vedvarer. Iphoneatlas.com skriver at særlig dette med hastighet er noe folk sliter med i det nye operativsystemet. Følgende ting skal være spesielt store problemer:

- De grafiske overgangene når man bytter mellom programmer fungerer dårlig, ikke i det hele tatt eller sakte.

- Å bytte mellom programmene går i seg selv sakte.

- Å åpne sms-programmet kan ta opptil syv sekunder.

- Å åpne kameraprogrammet kan ta fem sekunder.

- Programmer låser telefonen, eller krasjer.

LES OGSÅ: Last ned Iphones første oppgradering

- Telefonen tar ikke i mot tastetrykk, før den plutselig gjør alt brukeren ba om. Det rapporteres også om vanskeligheter med å skrive sms, men dette skal ha blitt mye bedre med oppdateringen til OS 2.01.

- Ipod-programmet fungerer tregt.

- Backup i Itunes tar lang tid, men også dette skal ha blitt fikset på i oppdateringen.

- Vanskeligheter med å rulle opp og ned i programmer.

- Det tar lang tid å restarte telefonen.

LES OGSÅ: Vi kaster oss over mobilt bredbånd

Løsningen på en del av disse problemene kan være å restarte telefonen (slå den av og på), eller å oppdatere til OS 2.01. Men ved å oppdatere kan du også oppleve nye problemer, melder Iphoneatlas. Blant annet kan man få diverse feilmeldinger, blant annet fra nettverksoperatøren sin, og er du uheldig kan den gå helt i stå. Det advares også mot å oppdatere om du har en "jailbreak"-telefon, altså en "cracket" telefon for å kjøre hjemmelagde programmer og så videre.

Men det er ikke bare på programvarefronten brukerne opplever problemer som gjør at de stiller seg spørsmål om Iphone 3G virkelig var ferdig da den ble lagt ut for salg. Spesielt GPS-funksjonen har mange problemer med. GPS i telefonen er for mange en veldig tiltrekkende funksjon, men i den nye Iphone opplever noen av den ikke fungerer i det hele tatt. Noen opplever også at den forteller deg at du befinner deg på et helt annet sted enn der du faktisk er. Den får også kritikk for å ha dårlige muligheter til å guide deg rundt når du kjører bil.

Iphoneatlas forteller også om problemer med volumknappene. Batteriindikatoren på telefonen blir også beskyldt for å ikke stemme, og batterilevetiden har lenge mottatt kritikk.

Oppdateringen til OS 2.01 har enda ikke blitt nok omtalt til at vi vet hva den faktisk forbedrer, men som nevnt tidligere i artikkelen fikser den noen problemer med hastighet og den trykkfølsomme skjermen. Apple på sin side sier ikke mer om oppdateringen enn at den inkluderer mange "bug-fixes" .

Les om:

Mobilitet