iPhone 4S inn på førsteplassen

iPhone 4S inn på førsteplassen

Mobiltoppen januar 2012: PC World Norge tester fortløpende de mest aktuelle smarttelefonene. Disse telefonene er best akkurat nå.

Den nye iPhone 4S-modellen ligner mye på den gamle modellen, men kameraet er blitt mye bedre.

Samtidig har den fått en kraftigere tokjerneprosessor og en bedre antenne.

Det gjør at vi etter en totalvurdering mener iPhone 4S er den beste smarttelefonen på markedet akkurat nå.

Samsung Galaxy S II beholder andreplassen. Android er ikke like brukervennlig som iOS, og har heller ikke like godt utvalg av kvalitetsapper, men det er et veldig godt alternativ for deg som foretrekker åpenheten i Android-plattformen, og muligheten til å skreddersy og tilpasse mer etter eget behov enn det du kan i iOS.

Har du ikke bruk for 64 GB lagringsplass, kan du spare en tusenlapp på å kjøpe 32 GB-versjonen av iPhone 4S. Den gamle iPhone 4-modellen selges fortsatt, og kan være et godt alternativ for mange. Men 8 GB minne blir fort litt lite hvis du laster ned mye apper eller vil lagre mye musikk og video på telefonen.

Vi har denne måneden fått inn også disse to mobiltelefonene:

ZTE Skate H

ZTE Skate H er en oppgradert versjon av budsjettmodellen ZTE Skate. De viktigste nyhetene er at prosessoren er blitt oppgradert fra 800 MHz til 1 GHz, og at den nå har fått 8 GB integrert lagringsplass.

Telefonen ligner litt på ZTE Blade, som vi har testet tidligere. Blade er enda billigere, men er på langt nær like kraftig og heller ikke like godt utstyrt. Den har også mindre skjerm og dårligere kamera.

Med en pris på bare 1 800 kroner har ZTE Skate H overraskende gode spesifikasjoner. Våre tester viser at telefonen er den raskeste av alle Android-telefonene i budsjettklassen.

Den 4,3 tommer store skjermen har ganske god bildekvalitet, men størrelsen og det faktum at telefonen er ganske tykk gjør at telefonen kan virke litt stor og klumpete. Telefonen virker likevel ikke så veldig tung, og til tross for at hele kabinettet er laget i plast virker telefonen solid og velbygget.

Brukergrensesnittet er helt standard Android 2.3, og ZTE har valgt å ikke legge på noen egne tilpasninger oppå – slik blant andre Sony Ericsson og HTC har gjort. Vi mener disse tilpasningene og medfølgende tilleggsprogrammer og -funksjoner gjør at budsjettmodellene Sony Ericsson Xperia Neo og Xperia Ray er å foretrekke fremfor ZTE når det gjelder brukergrensesnitt og muligheter i programvaren.

Telefonen er utstyrt med et 5 megapiksel kamera som tar ganske gode bilder, men ikke på nivå med bildene fra Sony Ericsson Xperia Neo. Kameraet i Skate H er dessverre tregt, og det tar litt for lang tid fra du trykker utløseren til bildet blir tatt.

Men totalt sett er Skate H en kjapp og godt utstyrt telefon, og kanskje den telefonen som gir deg mest for pengene akkurat nå. Det som trekker mest ned er batterilevetiden, som er forholdsvis dårlig.

Motorola Atrix

Motorola Atrix er en kraftig mobiltelefon med dobbeltkjerneprosessor og mange innovative løsninger. Telefonen ser kanskje traust og kjedelig ut, og den er ikke blant de tynneste og letteste. Men den har god ytelse, en skjerm med høy oppløsning og en del smarte programvarefunksjoner (blant annet en god «universell innboks» som viser både sms-er og e-post fra ulike kontoer i én og samme visning).

Telefonen leveres med en HDMI-dokking og en medfølgende fjernkontroll, slik at du kan bruke telefonen som underholdningssenter koblet til tv-en. Ekstrautstyret Lapdock lar deg bruke telefonen som en bærbar pc med 11,6-tommers skjerm og stort tastatur. Lapdock-løsningen er imidlertid for dyr, og ytelsen for dårlig, til at vi kan anbefale den.

Selve telefonen har også mange sterke konkurrenter, som Samsung Galaxy S II, og når dermed ikke helt opp i vår test.Klikk på bildet for å se hele topplisten.Klikk på bildet for å se hele topplisten.
Klikk på bildet for å se hele topplisten.

LES OGSÅ:

Mobiltoppen desember: Nykommere på Mobiltoppen

Les om:

Mobilitet