Iphone 4S nesten til topps

Iphone 4S nesten til topps

Enkelte mobiler frister Netcoms kunder mer enn andre.

I oktober ble Iphone 4S Netcoms tredje mest solgte smarttelefon. Apples nyeste modell klatret nesten til topps på pallen, til tross for få dager i salg forrige måned.

Nedgang for Android

- Det er imponerende at Iphone 4S selger tredje best av alle smarttelefoner i oktober med tanke på at den ble sluppet i Norge helt i slutten av måneden. Apple har en egen evne til å skape suksess, og det ser ut til at de har klart det igjen, mener Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom.

Lanseringen av Iphone 4S påvirker også markedsandelene til de ulike operativsystemene. 53 prosent av smarttelefonene som ble solgt hadde Apples Ios som operativsystem, 43 prosent kjører på Googles Android og fire prosent på Symbian.

Til sammenligning var tallene i september 31 prosent for Ios, 62 prosent for Android og en prosent for Symbian.

Bredde i markedet

På toppen av listen regjerer fortsatt Apples Iphone 4, etterfulgt av Samsung Galaxy S II. I tillegg til Iphone 4S er det også en annen nykommer på listen for oktober, som endte på sjetteplass.

- Nykommeren på listen denne måneden er Sony Ericsson Ray, og salgsstatistikken viser at det stadig er bredde i det norske smartmarkedet med syv leverandører på topplisten. Det er foreløpig noen som skiller seg ut, men det blir interessant å følge konkurransen fremover når Nokia kommer på banen med sine nye Windows Phone-mobiler, avslutter Vederhus i pressemeldingen.

Les om:

Mobilitet