iPhone 4S selges til blodpris i Kina

iPhone 4S selges til blodpris i Kina

Få dager etter salgsstart i USA har gråimporten inntatt det kinesiske markedet.

Apples nye iPhone 4S slippes ikke Kina før mot slutten av året, og dermed skyter gråimporten av den nye telefonen i været.

Bare et par dager etter at iPhone 4S ble sluppet i sju land, deriblant USA og Storbritannia, er det nå mulig å kjøpe telefonen på flere elektronikkmarkeder i både Peking og Hongkong, melder svenske Macworld .

11.000 kroner

Prisene ligger for øyeblikket på så mye som 2000 dollar (11 000 kroner) for en iPhone 4S med 32 gigabyte lagringsplass. I USA koster denne modellen 299 dollar (1600 kroner) med abonnement.

Apples produkter er svært populære i Kina. Da iPhone 4 ble sluppet i september i fjor, ble den raskt utsolgt over hele landet, skriver IDG News Service. Ifølge Apple er Kina det raskest voksende landet for iPhone, og landet står for cirka en tredjedel av det totale markedet.

Stor interesse til tross, nye produkter kommer til Kina oftest flere måneder etter at de kommer i salg i USA. Gråimporten av Apple-produkter er derfor stor, og prisene er tilsvarende høye. Ifølge det kinesiske analyseselskapet Analysis International kommer halvparten av alle iPad 2 i Kina fra gråimport.

Siri prater kinesisk i 2012

Det er imidlertid ikke bare gråimportering av produkter som er stort, piratkopiering drives også i stor skala. iPhone-kopier finnes det mange av. Tidligere år ble det til og med oppdaget piratkopierte Apple Store-butikker, men disse ble raskt stengt ned.

Apple har enn så lenge ikke offentliggjort noen offsiell slippdato for iPhone 4S i Kina, men selskapet har sagt at talestyringsfunksjonene Siri kommer til å bli oppdatert med støtte for kinesisk i løpet av 2012.

Les også:

Møt Dag, faren til Siri

iPhone 4S kommer i salg i Norge den 28. oktober.

Les om:

Mobilitet