- Iphone 5 allerede i produksjon

- Iphone 5 allerede i produksjon

Taiwansk fabrikk i gang med ny Iphone som skal lanseres i september.

Taiwanske fabrikker har startet produksjonen av Iphone 5, og vil være klare for verdenslansering i september, hevder kilder i den taiwanske it-industrien overfor bransjeavisen Digitimes.

15 millioner

Ifølge avisen skal produsenten Pegatron Technology ha mottatt en bestilling på 15 millioner Iphone 5-enheter fra Apple. Firmaet vil ikke bekrefte påstanden.

Taiwan-firmaet Pegatron produserte ifølge Macworld UK rundt fire millioner Iphone 4-enheter for Apple i første kvartal 2011. Dette var riktignok færre enheter enn firmaet angivelig hadde planlagt å produsere, ettersom salget ikke ble så høyt som forventet. Planen skal ha vært å produsere så mange som 10 millioner enheter i perioden. Disse tallene gjelder CDMA-versjonen av iPhone 4, altså ikke GSM/3G-modellene som leveres i Norge.

Mindre oppdatering

Tidspunktet for når den nye Iphone-modellen kommer i salg, har vært nevnt tidligere og er knyttet til det faktum at Apple pleier å gjøre en lansering av musikk-relaterte produkter, for eksempel Ipod, på denne tiden av året.

Da det viste seg at Apple, i strid med forventningene, unnlot å lansere en ny Iphone på den årlige utviklerkonferansen i juni, fikk ryktene om en september-lansering vind i seilene.

Meldingen i Digitimes stemmer imidlertid dårlig overens med tidligere meldinger om at Iphone 5-produksjonen neppe ville begynne før i midten eller siste del av august. Det var analytiker Katy Huberty hos analysefirmaet Morgan Stanley som sto bak dette ryktet.

Ifølge Digitimes representerer ikke Iphone 5 noen stor oppdatering sammenlignet med dagens Iphone 4. Ett sted i artikkelen blir Apples nye mobiltelefon faktisk kalt «Iphone 4S» – en parallell til en av de tidligere modellfornyelsene hos Apple, der Iphone 3 ble etterfulgt av iPhone 3S i 2009.

Les om:

Mobilitet