Iphone 5 blir ikke ferdig til sommeren

Iphone 5 blir ikke ferdig til sommeren

Apple biter i det sure eplet og inngår samarbeid med Google.

Dette var Computerworlds aprilspøk 2011. -Red.

Grunnet forsinkelser med utviklingen av Apples nye operativsystem IOS 5, blir ikke Iphone 5 klar til lansering i juni, slik flere nyhetsmedier har spekulert i.

Apple vil nødig forskyve den årlige lanseringen av nye telefoner, og har derfor henvendt seg til Google med forespørsel om å kjøre Android 3.0 på telefonen, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Navnet på hybridløsningen blir trolig Idroid.

Kan lanseres som planlagt

Kilder i Apple sier til Wall Street Journal at den nye telefonen blir lansert i juni som planlagt.

Når Apples nye operativsystem ferdigstilles til høsten, vil brukerne få mulighet til å konvertere fra Android 3.0 til IOS 5, dersom de ønsker det.

Analytiker Carl Hansson i analysehuset Gartner er skeptisk til det foreslåtte samarbeidet.

- Vanvittig, men timingen er ideell

- Dette er jo helt vanvittig. Det blir som om Microsoft skulle bytte ut Windows med en Linux-distribusjon. Men samtidig har jeg forståelse for at Apple ønsker å lansere telefonen som planlagt, det er jo en evighet siden Iphone 4 kom på markedet, sier Hansson, og legger til:

- Folk er sultne nå, jeg tror faktisk timingen her er ideell.

Reaksjonene på det foreslåtte samarbeidet er allerede sterke innad hos både Apple og Google. Ifølge Wall Street Journals kilder brast flere av utviklerne hos Google i gråt da nyheten ble kjent på et allmøte tidligere denne uken.

Styreleder Zeng Cheung i Iphone User Group International (IUGI) er også opprørt over nyheten.

- Jeg kjøper da vitterlig Iphone for den ekstra tryggheten IOS byr på. Men forutsatt at det er riktig at jeg kan oppgradere fra Android til Ios senere, vil jeg likevel vurdere å stille meg i kø for Idroid, sier Cheung.

- Såpass skylder jeg Apple, mener han.

Dette var Computerworlds aprilspøk 2011. -Red.

Mobilitet