iPhone 5 setter ny rekord

iPhone 5 setter ny rekord

Tidenes beste iPhone-forhåndssalg, melder Apple.

Forrige uke lanserte Apple iPhone 5, og i tradisjon tro var en rekke eksperter skuffet over den nye telefonen.

De fleste av nyhetene hadde sirkulert på ryktebørsen i flere måneder i forveien, noe mange mente tok piffen ut av lanseringen.

Det ble ropt høyt om manglende revolusjon, selv om mange ser ut til å glemme at det ikke er slik Apple opererer.

Hva noen eksperter mener og hva forbrukerne faktisk mener ser da heller ikke ut til å være det samme. I hvert fall om vi skal dømme fra de første salgstallene.

To millioner på 24 timer

Fredag ble telefonen lagt ut for forhåndssalg i USA og åtte andre land. Ifølge Apple ble det bestilt over to millioner telefoner de 24 første timene. Det er dobbelt så mange som iPhone 4S klarte året før.

- Forhåndsbestillingene for iPhone 5 har knust den forrige rekorden til iPhone 4S, og kundenes respons til iPhone 5 har vært fenomenal, sa markedssjef Phil Schiller i en pressemelding.

Mindre enn én time etter at forhåndsbestillingene startet, ble den opprinnelige leveringstiden utsatt til to uker. Allerede da var det mye som tydet på at telefonene hadde gått unna som varmt hvetebrød.

Den amerikanske teleoperatøren AT&T har også sendt ut en pressemelding hvor de varsler om salgsrekord med iPhone 5.

Til Norge 28. september

iPhone 5 kommer i salg i blant annet USA og Storbritannia den 21. september. Norsk salgsstart er en uke senere, den 28. september. Om det blir forhåndssalg her til lands er ikke kjent.

Blant nyhetene i iPhone 5 er en større skjerm, raskere prosessor, ny bakplate i aluminium, bedre kamera og LTE. Det er fremdeles usikkert hvordan 4G-støtten vil bli her i Norge.

Les om: