Iphone Air kommer 9. september

Iphone Air kommer 9. september

RYKTE: Den største av de nye Apple-telefonene kan få navnet iPhone Air.

Om en drøy måned lanserer Apple årets iPhone-modeller.

Modellen med størst skjerm, trolig på 5,5 tommer, vil kanskje hete iPhone Air, skriver britiske Macworld .

Samtidig er Macworld UK rask til å understreke at Air-navnet brukt på den største iPhone-en vil være brudd på Apples praksis. Både iPad Air og MacBook Air er mindre og lettere varianter av henholdsvis iPad og MacBook Pro. Å bruke Air-navnet om den største av de nye iPhone-ene blir derfor å snu det hele på hodet.

Macworld UK lanserer derfor også flere andre navneforslag, som iPhone 6X, iPhone 6M, iPhone Pro og iPhone Max.

Troverdige rykter

Uansett hva navnet måtte bli er ryktene om iPhone-lansering 9. september nå såpass troverdige at både Wall Street Journal og Bloomberg har publisert egne artikler om saken.

I fjor, ganske nøyaktig samme tid, lanserte Apple hele to nye iPhone-modeller. Det var nytt, og det kan se ut som om trenden holder seg.

Men der vi ifjor fikk en oppdatert iPhone 5 i form av 5s-toppserien, fikk vi i tillegg en fler-farget 5c-modell. Men selv om designet for 5c-modellen med alle sine farger var nytt, så er innmaten faktisk tilsvarende en iPhone 5, og dermed videreførte man prinsippet om en ny toppmodell, og den foregående varianten til redusert pris. Ikke det at iPhone 5c er så billig, men den selger ganske godt den også.

I år, derimot, ser det ut til at vi får to nye modeller den 9. september. Datoen bekreftes av Re/code , som er kjent for gode kilder. De to variantene vil ihvertfall skille seg fra hverandre ved at skjermstørrelsen er ulik, men det mest interessant er at de begge visstnok skal være større enn dagens iPhone.

To skjermstørrelser

Ryktene vil ha det til at det kommer en modell med en 4,7-tommer skjerm og en enda større med 5,5-tommer skjerm. Mange ønsker seg større skjem på iPhone, men to ulike skjermdimensjoner med samme lanseringsdato kom overraskende på mange, spesielt siden dele-lekkasjene så langt kun har fanget opp en 4,7" skjerm.

Ved siden av større skjerm forventes en ny A8 ARM-prosessor, designet av Apple selv, og antakelig også fingeravtrykk-sensor på hjem-knappen for TouchID i begge modeller.

Apple skal angivelig ha forhåndsbestilt hele 80 millioner eksemplarer, og satser dermed på et friskt salg frem mot jul.

Safir-glass?

Et annet hett rykte er ripefritt safir-glass. Apple har investert kraftig i denne teknologien, og det forventes at det er til telefonen. Men det kan jo også være til en iWatch?

For flere bilder gå til Sonny Dickson .

Les om: