iPhone går oftere i stykker enn andre telefoner

iPhone går oftere i stykker enn andre telefoner

Forsikringsselskap advarer mot Apples populære telefon.

Apples populære iPhone går i stykker mye oftere enn andre telefoner, ifølge tall fra svenske If. Den vanligste skaden er sprekker i skjermen, skriver svenske IT24.

- Vi får inn flere saker om iPhone enn andre mobiltelefoner sammenlagt, sier Caroline Uliana, presseansvarlig i svenske If i en pressemelding.

Flesteparten av de ødelagte Apple-telefonene som If får inn har sprekker i skjermen. Ifølge forsikringsselskapet er dette fordi skjermen er laget av glass og ikke plast som på mange andre telefoner.

Jack Frostad i If Skadeforsikring forteller til Macworld.no at de ser lignende tendenser her i Norge.

- Det er helt tydelig at når vi får inn skadesaker på mobiltelefoner, så er det i dag i stor grad knuste glass på iPhones det gjelder, sier Frostad.

Dyrt å reparere

If har også en annen forklaring på at iPhone topper skadelisten. Telefonen er nemlig et dyrere og mer prestisjefylt produkt enn andre mobiltelefoner. Det kan gjøre at flere iPhone-eiere velger å ta ut en reparasjon på forsikring enn de som har telefoner fra andre produsenter.

Forsikringsselskapet anbefaler alle iPhone-eiere om å gå til innskaffelse av en forsikring. Jack Frostad oppfordrer også til å bruke et beskyttelsesetiu for å beskytte glasset i tilfelle støt mot telefonen.

- Knuseskader på mobiltelefoner dekkes på en utvidet innbo- og løsøreforsikring - som hos oss kalles superforsikring. I tillegg kan man ha en verdisaksforsikring på telefonen, men slike forsikringer tegner vi ikke på telefoner som har en verdi under 5000 kroner. I tillegg til disse to nevnte forsikringene kan man få dekket skade på mobiltelefonen på reiseforsikringen, men da må skaden ha kommet som følge av en ulykkeshendelse eller et tyveri, sier Frostad.

Nøyaktig hvor mange telefoner som det reklameres for hos If er ikke kjent. Apple har solgt rundt 30 millioner iPhones siden telefonen ble lansert i juli 2007. En iPhone koster mellom 5000 og 7000 kroner.

Ifølge VG Nett kan prisen for å erstatte en ødelagt iPhone bli opptil 2500 kroner.

Les om:

Mobilitet