Iphone godkjent for salg

Iphone godkjent for salg

Apples nye mobil telefon er godkjent for amerikansk bruk

(Oppdatert 13.46: Den opprinnelige meldingen fra IDG News Service er oppdatert. Det viser seg at FCC har bare testet mot amerikanske frekvenser. Det betyr altså ikke at Iphone ikke fungerer i Euroap, som tidligere var skrevet i artikkelen)

Den amerikanske kommunikasjonskomiteen, (FFC, Federal Communications Commission) har godkjent Apples Iphone for det amerikanske markedet. I dokumenter som FCC har offentliggjort kommer noen flere detaljer fra den mye omtalte telefonen frem.

Det vises blant annen at telefonen har Bluetooth og Wifi-funksjonalitet, og at den fungerer på 1900 MHz og 850 MHz. FCC har ikke testet telefonen mot frekvenser som ikke brukes i USA , skriver IDGs nyhetstjeneste.

Apple har tidligere sagt at Iphone i første omgang bare lanseres i USA.

LES OGSÅ: - iPhone kan bli et vannskille

Tester Iphone

Selskapet har spurt FCC å la være å lekke for mange detaljer til mediene, og bruksanvisningen og bilder holder FCC for seg. Men av det som er offentliggjort kommer blant annen frem at telefonen er tilrettelagt for Edge, med hastighet opp til 384 kbps.

Iphone vil selges gjennom Cingular Wireless, og vil være tilgjenglig for selskapets abonnenter. Cingular Wireless er en del av AT&T, og ansatte i AT&T tester Iphone. De har fått lov å ta med telefonen utenfor selskapets lokaler for første gang.

Godkjennelsen betyr at Apple kan starte salg av Iphone i USA.

Apple vil starte salget av telefonen i to versjoner, en 4 GB-telefon til 499 dollar, og en 8 GB-telefon til 599 dollar. Begge følger med et to års-abonnement hos AT&T.

LES OGSÅ: Ti ting vi hater med Apple

Les om: