Iphone-hackere hinter om IOS 6-jailbreak

Iphone-hackere hinter om IOS 6-jailbreak

To Iphone-hackere antyder at de nærmer seg en jailbreak for IOS 6.

En av hackerne som går under navnet ”@pod2g” på Twitter, skrev på søndag at de har funnet to nye sårbarheter på én dag, og at det eneste som mangler er en ”initial code execution” for å få til en offentlig jailbreak. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Pod2g jobber sammen med David Wang, kjent som ”@planetbeing” på Twitter, for å utvikle en måte å ta kontrollen over IOS 6-enheter på, bedre kjent som jailbreak. Jailbreaking tillater brukere å installere applikasjoner som ikke har blitt godkjent av Apple, og å gjøre andre tilpasninger på telefonen.

Selv om jailbreaking er lovlig i USA, bortsett fra et unntak i den amerikanske Digital Millennium Act, fraråder Apple sine kunder mot å gjøre dette, noe som kan ugyldiggjøre garantiene på enhetene. Apple har også en tendens til å raskt fikse sårbarheter som gjør at en enhet kan bli jailbreaket.

Pod2g og Wang, er begge kjente hackere som har laget jailbreaks før, men IOS 6 har vist seg å være vanskeligere å utnytte på grunn av økt sikkerhet og beskyttelse.

Wang skrev dette på Twitter på fredag:

- Gjort noen fremskritt i dag med @pod2g. Tror jeg skal belønne meg selv med en lur.

Begge hackerne forsøker å skape en ”oversiktlig” jailbreak, noe som betyr at IOS 6-enheter kan ble jailbreaket uten å bli koblet til en datamaskin. Det finnes allerede en jailbreak for IOS 6, men med denne på det gjentas hver gang enheten startes på nytt.

Mobilitet