Iphone operatørfritt i Tyskland

Iphone operatørfritt i Tyskland

Tyske T-Mobile og Apple legger seg flate: Iphone kan også kjøpes uten operatørbinding. Men det koster.

Den juridiske dansen rundt Apples Iphone har kommet til en forløpig slutt. Mobilselskapet T-Mobile har gått inn for å selge Apples mobiltelefon også uten binding.

Bundlingen av Iphone med abonnement hos faste teleoperatører er Apples store sjakktrekk rundt den nye telefonen. I store europeiske land som Tyskland, England og Frankrike har Apple inngått avtaler med mobilselskapene. Apple får en del av omsetningen fra abonnementene.

LES OGSÅ: Iphone stoppes i Tyskland

Men i Tyskland førte dette til en juridisk kamp. Vodafone, som selv forsøkte å få den eksklusive avtalen med Apple, klaget Apple inn for en domstol i Hamburg. Den bestemte i går at bundlingen er i strid med den tyske konkurranseloven. Dermed kom det er midlertidig stans i salget av Iphone.

Nå har T-Mobile altså kastet inn håndkledet og skal selge Iphone også uten bindig. Billig blir det ikke. En vanlig Iphone koster 399 euro (3200 kroner), men man forplikter seg til en kontrakt på 24 måneder som vil koste minst 1176 euro (9400 kroner). Men for en Iphone uten noe mer må kunden punge ut 999 euro, eller hele 8000 kroner.

Hvorda hendelsene i Tyskland vil ha innflytelse på hvordan Apple velger å selge Iphone i mindre land, som Norge, er ikke kjent. I Norden er Telenor den mest sannsynlige samarbeidspartneren.

Les om:

Mobilitet