iPhone på vei til Kina

iPhone på vei til Kina

Apple har søkt om tilgang til kinesiske mobilnettverk.

Ifølge en analytiker hos Wedge Partners har Apple levert inn en søknad om å få tilgang til mobiltelefonnettverk i Kina. Denne søknaden må leveres inn av selskaper som selger telefoner i landet, noe som tyder på at Apple endelig kan ha funnet en løsning for å selge iPhone i verdens mest folkerike land.

Apple har vært i samtaler med Kinas største teleoperatør, China Unicom i månedsvis. Noe av det som har stukket kjepper i hjulene for for selskapet er et krav fra kinesiske myndigheter om at telefonen må levers uten wifi, skriver IDG News Service.

Kina tillater bare wifi på mobile enheter som støtter sikkerhetsprotokoller utviklet i landet. Manglende wifi tar utvilsomt mye av sjarmen vekk fra iPhone, men nå sies det altså at Apple har gått med på kravet.

LES OGSÅ:

Bekreftet salgsstart for iPhone 3GS

iPhone er allerede en populær mobiltelefon i Kina - men ikke på lovlig vis. Ulåste iPhones smugles fra utlandet og selges ved siden av falske kopier på kinesiske elektronikkmarkeder. Ifølge konsultfirmaet Ovum er det finnes det over en million iPhones i landet.

Tidligere i vår sa Apple at de håpet å starte salget av iPhone i Kina i løpet av neste år. Går alt i orden med søknaden tror analytikerne dette vil skje allerede etter nyttår.

Les om: