- Iphone taper markedsandeler

- Iphone taper markedsandeler

Ifølge en fersk IDC-rapport har Apple den laveste markedsandelen på smarttelefoner på tre år.

IDC offentliggjorde i dag en fersk rapport som viser at markedet for smarttelefoner vokste markant i andre kvartal. På tross av det har Iphone og Apple sin laveste markedsandel på tre år, ifølge rapporten fra analyseselskapet.

I rapporten står det at det ble solgt 237,9 millioner enheter i månedene april mai og juni, det er en vekst på 52,3 prosent i forhold til fjor - og den raskeste veksten på fem kvartaler.

Samsung størst

I årets andre kvartal hadde Samsung 30,4 prosent av markedsandelen for smarttelefoner, med Apple på en andreplass med 13,1 prosent. På tredjeplass finner vi LG med 5,1 prosent.

- Markedet for smarttelefoner er fortsatt et stigende tidevann som løfter mange skip. Selv om Apple og Samsung er de dominerende aktørene er markedet mer fragmentert enn noen gang, sier Kevin Restivo i IDG til IDG.se.

Samsung er ifølge IDC suverent størst med 72,4 millioner solgte smarttelefoner i andre kvartal. Apple solgte 31,2 millioner Iphones.

LES OGSÅ: Fortjenesten faller for Apple

En av grunnene til at Apples andel av markedet faller, mener Kevin Restivo skyldes at mange kunder venter på en ny modell. Apples andel forventes å øke når selskapet kommer med en ny Iphone, sannsynligvis nå i høst.

Les om:

Mobilitet