Kan den utfordre Samsung og Apple?

Kan den utfordre Samsung og Apple?

Nå er den superbillige kraftpluggen Oneplus One i salg.

Oneplus One-telefonen er, sammen med Iphone 6 og Samsung Galaxy Note 4, blant årets mest omtalte smarttelefoner.

Mange har ønsket seg den 5,5 tommer store smarttelefonen med hardware som utfordrer telefoner som Samsung Galaxy S5, og med den nette sum på kun 2.000 kroner. Problemet med telefonen er at den så og si har vært umulig å få tak i.

Oneplus One ble lansert med mange frustrerende invitasjonssystemer. For å få tak i telefonen måtte man enten vente i en evighet, kjøpe fra Ebay eller vinne en invitasjon. Men dette ser det ut til å være slutt nå. Oneplus har offentliggjort at det endelig er åpnet for salg av smarttelefonen.

Fra oktober

Med salget blir det mulig å kjøpe telefonen direkte, så lenge den er på lager. Om du bestiller en telefon som er utsolgt havner du på en venteliste og vil etterhvert få smarttelefonen tilsendt.

Oneplus forteller ikke hvor lenge telefonen vil ligge ute for salg, kun at det blir et relativt kort tidsvindu i slutten av oktober. Oneplus One vil koste omkring 2400 norske kroner for 16 gigabyte, eller 2700 kroner for utgaven med 64 gigabyte.

Ingen stylecovers

Det er en liten hake ved bestillingsnyheten. En av de mer spesielle funksjonene ved telefonen var at man kunne skifte coveret med spesielle materialer som bambus, mahogni, denim eller kevlar.

De forskjellige coverene skulle vært i salg i begynnelsen av september, men nå har Oneplus fortalt at de på grunn av produksjonsmessige problemer har måttet stoppe produksjonen av de spesielle coverene. Spesielt bambus-coveret har visst skapt problemer.

«Alt for få av våre Stylecovers kom gjennom kvalitetskontrollen, og det endte med at vi måtte ta den vanskelige beslutningen om å stoppe produksjonen,» skriver Oneplus i en blogg.

Bambus-covrene som rakk å bli produsert og godkjent, vil likevel bli satt i salg, selv om det ikke er gitt en endelig dato.

Saken er hentet fra Computerworld.dk

Les om:

Mobilitet