Kart-fiasko skremmer ikke kundene

Kart-fiasko skremmer ikke kundene

Vil ha Iphone 5, tross Apples fadese.

Ifølge en undersøkelse utført av analyseselskapet Changewave, virker det ikke som om kart-problemene i den ny IOS 6 skremmer kundene vekk fra iphone 5.

Undersøkelsen, som er basert på intervjuer av mer enn 4200 amerikanske forbrukere, kom frem til at bare én av ti sier de har hatt problemer med kartene. Det skriver Computer Sweden.

Dette til tross for at mange analytikere og PR-spesialister har ment at kartproblemene er en større PR-katastrofe enn antenne-problemene til iphone 4, som fikk mye oppmerksomhet i 2010.

Da Changewave utførte en lignende undersøkelse for antenne-problemene for to år siden, opplevde 35 prosent av de spurte brutte samtaler eller dårlig dekning.

Usikkerhet rundt lader

Ifølge Changewave er de dårlige kartene til Apple kun et lite problem sammenlignet med antenne-problemene til iphone 4.

Den største grunnen til forbrukernes usikkerhet rundt iphone 5, er den nye ladekabelen, Lightning, som gjør at eldre tilbehør ikke er kompatibelt med den nye telefonen.

Changewaves undersøkelse viser uansett at interessen for å kjøpe iphone 5, er større enn for iphone 4s i fjor. Til sammen sier 32 prosent at sannsynligheten for at de kommer til å kjøpe en phone 5 i løpet av tre måneder er stor. Da iphone 4s ble lansert i fjor, var denne prosenten nede i 21,5.

Apple har siden slaget av iphone 5 som startet i forrige måned hatt store leveranseproblemer. Ventetiden ligger nå på tre til fire uker.

Les om: