Kina med norske mobiltall

Kina med norske mobiltall

China Mobile har 97 prosent dekning på landet, og i byene er det flere abonnement enn brukere.

Kinas mobilvekst er eksepsjonell, men lenge trodde man at det bare var det store antallet mennesker som sørget for at volumet har blitt så stort. Nå overgår mobilbruken de mest optimistiske forventningene av mobilselskapene selv.

I en tale på 3GSMs Asia-kongress i Macau fortalte toppsjefen i China Mobile, Wang Jianzhou, at han er overrasket over den raske adopsjonen av mobiltelefoner både i jordbruksområdene og i byene.

Ifølge Wang var China Mobile usikre på hvor raskt de fattige områdene skulle ta i bruk mobiltelefoni, men selskapet tilbyr nå dekning til 97 prosent av Kinas over 1,3 milliarder innbyggere. Rundt 60 prosent av veksten i selskapets kundemasse kommer fra det som defineres som jordbruksområder. Det betyr ifølge Wang at selskapet har fått tilbakebetalt sine investeringer raskere enn forventet.

LES OGSÅ: Mobilbruken opp 20 prosent

Det mest overraskende er imidlertid den videre veksten i byområdene. Ifølge Wang har antallet abonnementer i områdene Beijing, Shanghai og Shenzhen kommet godt over 100 prosent.

- For to år siden nådde Shenzhen ti millioner abonnenter, og vi trodde veksten skulle stoppe opp. Men siden har vi fått to millioner nye kunder hvert år, og nå har vi 14 millioner kunder i byområdet, sier Wang ifølge Computerworld nyhetstjeneste.

Konkurrerer med Telenor

I alt har China Mobile nå rundt 350 millioner kunder, og har en økning på rundt 6 millioner nye kunder per måned.

Selskapet har også tatt første steget ut av Kina, og blir en konkurrent for Telenor i Pakistan. Tidligere i år kjøpte China Mobile 88,9 prosent av det pakistanske mobilselskapet Paktel Ltd.

Ifølge Wang er antallet basestasjoner utvidet fra 1000 til 2000. Dette tallet vil dobles til rundt 4000 neste år.

LES OGSÅ: Ta en skitur i Jilin

Les om:

Mobilitet