Kinesere bygger Telenors nye nett

Kinesere bygger Telenors nye nett

Nokia og Ericsson vrakes fra Telenors norske mobilsatsing.

Telenor vil i løpet av de kommende årene skifte ut hele infrastrukturen for mobiltjenester i Norge, og dermed skape grunnlaget for fleksible og kostnadseffektive tjenester til kundene.

Både finske Nokia og svenske Ericsson har tidligere levert utstyr for bygging av infrastruktur til Telenors norske mobilnett. Ingen av våre nordiske naboer nådde opp i denne omgang.

I stedet er kinesiske Huawei og amerikanske Starent Networks, som nylig ble kjøpt av Cisco, valgt som teknologileverandører av henholdsvis radionettverk og mobilt kjernenett.

Ifølge Dagens it skal investeringene ligge på rundt 400 millioner fordelt over to år.

Avtalen dekker leveranse av utstyr på tvers av teknologigenerasjoner og frekvensbånd, og omfatter multibasestasjoner for både 2G, 3G/UMTS og 4G/LTE. Leverandørskiftet medfører også en digitalisering ved at hele radionettet og kjernenettet løftes over på en ip-basert plattform.

- Dette er den største fornyelsen av det norske mobilnettet vi noen gang har foretatt, og skaper et solid fundament for videreutvikling av tjenester og tjenestekvalitet i Telenors mobilnett. Hovedmålet er å gi våre kunder bedre og mer innovative tjenester over hele landet. Med bedre, mener vi både kapasitet, hastighet og stabilitet, sier Ragnar Kårhus, leder av Telenor Norge, i en pressemelding.

Innovativt

Valget av leverandører har blitt foretatt etter en omfattende anbudsprosess med forhandlinger. Leverandører har blitt vurdert etter tekniske krav og spesifikasjoner, fremtidsplaner, kommersielle betingelser og forhold som kan sikre et stabilt, godt og forutsigbart samarbeid.

- Det var en jevn konkurranse mellom leverandørene, men til syvende og sist var det Huawei og Starent Networks som gikk seirende ut. Teknisk kvalitet, troverdighet i forhold til omfattende utskiftning av utstyr, samt kommersielle betingelser var i kombinasjon avgjørende, sier Ragnar Kårhus.

Avtalen gjelder for seks år, og forutsetter endelig styregodkjenning i Telenor ASA.

Les om:

Mobilitet