Kjekk notat-app for Android

Kjekk notat-app for Android

APP-GUIDEN: Med Flick Note kan du raskt og enkelt ta notater med Android-telefonen din.

En ting som forundrer og frustrerer mange Android-brukere, er mangelen på et offisielt medfølgende notatblokkprogram. For iOS-brukere har dette aldri vært et problem. Nå skal det sies at mange produsenter pleier som regel å bunte et slikt program med sine enheter. Men det er som kjent ikke like lett å få tilgang til andre produsenters programmer.

Det finnes mange notatapplikasjoner for Android, men en app som vi har fått opp øynene for heter Flick Note. Noen årsaker til dette er: brukervennlighet, ytelse og funksjonalitet. La oss begynne med det siste.

En ting som er viktig når man tar notater på smartmobiler, er muligheten til å lagre notatene et sted, slik at de er alltid tilgjengelig hvis noe skulle skje. Flick Note benytter gratistjenesten Simplenote (simplenoteapp.com) for lagring og synkronisering av notatene. Noen vil kanskje foretrekke Google Docs til dette formålet, men personlig synes undertegnede at små notater forsøpler Google Docs-oversikten. Derfor synes jeg det er best å benytte en separat tjeneste til dette formålet.

Man skulle tro at det ikke skulle være ytelsesproblemer knyttet til notatblokkprogrammer. Men vi har faktisk vært borti flere applikasjoner som har vært for trege. To eksempler er Google Docs og ColorNote. På vår testenhet starter Flick Note dobbelt så fort som de nevnte alternativene. Flick Note finnes i en gratisversjon der reklame vises i bunn, og en betalutgave som er fri for reklame. Sistnevnte utgave koster cirka 11,50 kroner inkl. mva. Testet på Android.

FlickNote
Pris: Gratis
Internett: bit.ly/g8sMFI

Les om:

Mobilitet