Klagestorm mot Iphone

Klagestorm mot Iphone

Engelske eiere av Apples Iphone sliter stort med å komme inn på nettverket.

Apples nye mobiltelefon har dårlig dekning i England. Dette har fått brukerne til å rase mot selskapet og teleleverandøren O2. Brukerforumer på web er fulle av diskusjoner rundt temaet.

Fra 9. november kunne britiske brukere kjøpe sin egen Iphone. Telefonen er koblet til et abonnement fra O2, selskapet som fikk de eksklusive rettighetene å selge den hypede telefonen.

Det tok noen dager før de første klagene dukket opp på weben. Flere brukere får ikke kontakt på nettverket, mens de ikke har problemer med Nokia eller Sony Ericsson.

Største diskusjonstema er om den dårlige dekningen henger sammen med Iphones teknologi, eller om det er noe i nettverkene som gjør det vanskelig.

De fleste brukerne er ifølge Information Week sikker på at det er telefonene som er dårlige.

- Jeg fikk en ny Iphone og da fungerte alt perfekt. Det må ha vært noe feil med den første, skriver en eierne av en Iphone.

En annen bruker mener det er noe alvorlig feil med programvare i Apple-mobilen, og tror den bør skiftes ut.

Apple har solgt 26 500 Iphones, noe som ifølge IDGs nyhetstjeneste kan betegnes som "skuffende". På det engelske markedet er brukerne akkurat som i Norge vant med mange tilbud på gratis telefoner, og kombinasjonen av en høy inngangspris (375 euro, 3000 kroner) i tillegg til bindingstiden, gjør at markedet er tregt for Apple.

Les mer om klagene på Information Week .

Les om:

Mobilitet