Kodelås-avsløring fikk konsekvenser

Kodelås-avsløring fikk konsekvenser

Utvikleren som la ut de mest brukte iPhone-kodelåsene, fikk svi.

På tirsdag denne uken skrev vi en artikkel om Daniel Amitay som ved hjelp av appen Big Brother Camera Security samlet inn data til å kunne legge frem en liste over de mest brukte kodelåsene på iPhone.

I appen hadde Amitay lagt inn muligheten for å få sendt kodene brukt av brukerne tilbake til seg selv, og ifølge resultatene kan det være enkelt for en tyv å gjette seg frem til kodelåsen brukt på mobiltelefonen. De ti mest brukt kodene utgjorde 15 prosent av alle kodelåsene i bruk, og mange av dem følger kjente formler som fire like sifre og repetisjon.

Men ikke alle var like fornøyd med dette, spesielt ikke Apple, som svarte med å fjerne Big Brother Camera Security-appen fra App Store, skriver nettstedet Macgasm.

- Anonyme data

I et blogginnlegg understreker Daniel Amitay at appen ikke fanget opp den faktiske kodelåsen brukt på selve telefonen, men koden som ble brukt for å komme inn i hans app. Han skriver også også at når appen sendte data til hans server, sendte den bare tallet og ingenting annet.

Ifølge Amitay gjorde han innsamlingen i den tro at det var tillatt innenfor iTunes-retningslinjene, hvor det står at det er mulig å samle inn teknisk data og lignende for å blant annet forbedre tjenesten så lenge dataene ikke kan spores tilbake til noen.

Amitay skriver at han nå har fjernet datainnsamlngsfunksjonen som Apple hadde problemer med å godta, og han håper appen kommer tilbake igjen på App Store snart. Listen over de mest brukte kodelåsene er det imidlertid ikke noe å gjøre med.

Les om:

Mobilitet