Kraftig mobilvekst for Samsung

Kraftig mobilvekst for Samsung

Samsung melder om rekordkvartal takket være kraftig vekst i salget av avanserte smarttelefoner.

Tidlig i januar annonserte Samsung at de forventet et salg på 35 millioner smarttelefoner i fjerde kvartal i fjor.

Nå har selskapet annonsert sine offisielle tall for siste kvartal i regnskapsåret 2011.

Resultatvekst

Til sammen omsatte Samsung for rundt 47,3 billioner won, eller 242,9 milliarder norske kroner, i løpet av kvartalet. Det er en økning på 13 prosent fra samme kvartal.

Veksten ga en samlet driftsinntekt på 5,3 billioner won, eller 27,4 milliarder kroner, i løpet av kvartalet. Det tilsvarer en økning på 79 prosent fra samme kvartal året før og en økning på 22 prosent fra tredje kvartal.

Resultatet topper Samsungs forrige rekord fra andre kvartal 2010, da selskapet tjente 5 billioner won, eller 25,9 milliarder kroner.

Driftsresultatene omfatter også 500 milliarder won, rundt 2,6 milliarder kroner, fra salget av Samsungs harddiskdivisjon til Seagate Technology.

Smarttelefonsalg

Den kraftige veksten skyldes først og fremst de mer enn 300 millioner telefonene som Samsungs mobildivisjon solgte i fjor.

Samsung gikk inn i smarttelefonmarkedet først i 2010, men selskapets mobildivisjon står nå for rundt 40 prosent av omsetningen og halvparten av driftsinntektene.

Til sammen omsatte selskapet smarttelefoner for 17,8 billioner won, eller 92,1 milliarder kroner, en økning på hele 52 prosent fra samme kvartal året før.

Inntektene fra smarttelefonsalget endte på 2,64 billioner won, eller 13,6 milliarder kroner, og Samsung peker særlig på salget av Galaxy S II og Note som viktige drivere.

- Til tross for økt konkurranse og global økonomisk nedgang, fortsetter telekom-divisjonene våre å levere solide resultater. Den forbedrede portefølje med avanserte smarttelefoner gir også en høyere gjennomsnittlig salgspris, sier Robert Yi, direktør for investorrelasjoner i Samsung, i en pressemelding.

Fortsatt vekt

Til tross for forventninger om laber etterspørsel på grunn av den globale økonomien og overfylte lagre, ser Samsung ser lyst på utviklingen i 2012.

Selskapet tror uansett mobilomsetningen vil fortsette å øke, og for å sikre veksten er målet blant annet legge mer vekt på en differensiert produktportefølje.

Mobilitet