Kraftig økning for ZTE

Kraftig økning for ZTE

Kinesiske ZTE konkurrerer med Apple i vekst og er nå verdens femte største mobiltelefonleverandør.

Den kinesiske telekom- og nettverksprodusenten ZTE leverte i første halvdel av 2011 ut 60 millioner terminalprodukter. 35 millioner av disse var mobiltelefoner.

Dette er en økning i antall enheter på 30 prosent fra samme tidspunkt i fjor. Smarttelefonsalget nådde fem millioner enheter i første halvdel av 2011, en økning på 400 prosent siden samme tidspunkt i fjor. Det skriver selskapet i en pressemelding.

I Europa samarbeider ZTE med over 65 operatører, og selskapets tall viser at mobiltelefonsalget her har økt med 30 prosent siden samme tidspunkt i fjor.

ZTE Blade selger spesielt bra. Smarttelefonen som ble lansert i fjor har så langt solgt 2,5 millioner enheter. ZTE forventer å doble dette i løpet av året.

IDC-rapporten ”World Mobile Phone Tracker” fra juli viser at ZTE var verdens femte største mobiltelefonleverandør i første halvdel av 2011. Totalt økte selskapet markedsandelen sin til 4,5 prosent (fra 3,3 prosent året tidligere), og ZTE er det eneste kinesiske selskapet på topp fem-listen.

ZTE har nå opplevd en økning i markedsandel på mer enn 30 prosent hvert år de siste fem årene. Ifølge IDC-rapporten er ZTE sammen med Apple de to eneste på topp fem-listen med en markedsvekst på mer enn 30 prosent.

Les om:

Mobilitet