Krangler om Nutel-konkurs

Krangler om Nutel-konkurs

Nutels kunder fikk en sms fra Ventelo om at mobilselskapet Nutel er konkurs. Nutel er ikke enig.

I går tikket det inn en tekstmelding hos kundene til mobilselskapet Nutel.

"Kjære mobilkunde. Deres mobiltelefon vil bli koblet fra mobilnettet 17. des, fordi Deres mobilleverandør - Nutel AS - ikke har oppfylt forpliktelser overfor Ventelo. Ønsker de fortsatt å ringe til gunstige priser med Ventelo som operatør, kontakt oss på (...) eller send SMS til (...). Hilsen Ventelo".

Ikke lenge etter det kom det en ny melding til Nutel-kundene.

"Kjære Nutel kunde. Ventelo har sendt dere en melding hvor de ber dere om å bytte leverandør. Årsaken er at vi er nær ved å inngå en avtale med en annen aktør. Vent to dager og vi har en bedre løsning til deg. Vi beklager ubehagelighetene dette medfører. Vi vil selvfølgelig kompensere deg. Nutel AS."

Forhåndsbetalt

Nutel har vært konkurstruet over lengre tid. Allerede i forrige uke skulle det lille mobilselskapet Nutel i skiftretten. Det er registrert 20 inkassosaker mot selskapet. Nutel har blant annen ikke betalt for leie av mobilnettet til Ventelo. I tillegg har både Chess og kemnere begjært selskapet konkurs.

Dette kan skape problemer for kundene. Nutel opererer med et konsept hvor kundene forhåndsbetaler for et år. Det betyr at mange av selskapets kunder risikerer å miste pengene sine. For et vanlig abonnement betaler kundene inn 6000 kroner for 12 måneder. Dermed kan de ringe uten ekstra kostnader til andre fast- og mobiltelefoner innen Norges grenser.

Det var ikke nok for Nutel. I et forsøk å skaffe seg enda mer penger kontaktet selskapet kundene for å presse dem å betale enda mer.

- I oktober fikk jeg flere telefoner fra selgere i Nutel, som ønsket at jeg skulle forlenge abonnementet seks måneder utover august 2008. Jeg sa nei, men fikk flere telefonerhenvendelser. Også et brev i posten. Jeg opplevde det som aggressiv markedsføring. Jeg hadde tross alt allerede betalt for et år, sier Terje Edwardsen, som er kunde i Nutel.

Ledelsen i både Nutel og Ventelo var i møter da Computerworld tok kontakt med dem.

- Vi diskuterer saken mot Ventelo og deres spesielle håndtering av saken, melder Siri Wormdahl i Nutel på epost.

Computerworld kommer tilbake med mer senere.

Les om:

Mobilitet