Kul konsepttelefon gir oss glimt av fremtiden

Kul konsepttelefon gir oss glimt av fremtiden

Mozilla Seabird har to pico-projektorer, virtuelt tastatur og multifunksjons Bluetooth-dongle.

Den friskeste konseptmobiltelefonen akkurat nå kommer ikke fra Apple, Google, Motorola eller HTC, men ble utviklet på fritiden av en designer som en del av et Mozilla Labs-prosjekt.

Seabird heter telefonen, og er designer Billy Mays visjon for en telefon som skal takle noe av frustrasjonen folk har med å bruke små apparater.

LES OGSÅ:

HTCs nye supermobiler

Kapasiteten nærmer seg stasjonære maskiner

- Etter hvert som mobilprosessorer, samt tilkoblings- og utviklingsplattformer begynner å nærme seg kapasiteten til stasjonære maskiner, har mangelen på effektive måter å skrive inn informasjon blitt stadig mer markant, skriver May i en blogg der han beskriver telefonen. Bloggen inneholder også en svært kul video som viser en dataanimert demonstrasjon av konsepttelefonen, du kan se den nederst i denne artikkelen.

Seabird har to pico-projektorer. Når telefonen plasseres i en dokk brukes den ene til å projisere en skjerm på en vegg i nærheten, og den andre projiserer et virtuelt tastatur i full størrelse på bordet der den står, som brukeren kan skrive på.

LES OGSÅ:

Raskere YouTube på mobilen

Trådløs 3d-luftmus

En liten Bluetooth-dongle sitter i et spor på baksiden av telefonen. Den kan tas ut og brukes som øretelefon, eller man kan vifte med den i lufta for å bevege en musepeker på skjermen og klikke på den for å velge objekter, som en trådløs luftmus. May sier at den lar brukere "panorere og zoome i tredimensjonalt rom".

De to projektorene, en på hver side av telefonen, kan også brukes uten dokking til å projisere halvparten av et tastatur på hver side av telefonen.

- På bare en flat overflate kan Seabird gi skrivemuligheter på nivå med en minibærbar maskin, takket være projektorenes vinkelbrytning som leverer grensesnittet, skriver May.

Seabird har også andre vanlige smarttelefonkomponenter som et 8 megapiksel kamera, hodetelefon- og mini-USB-tilkobling. May forestiller seg at telefonen kan lades trådløst.

LES OGSÅ:

Se de mest omtalte videoene på nettet

Uvanlig fasong

Konsepttelefonen er bygget på Android og har en uvanlig fasong, helt uten fysiske knapper. Den er supertynn nederst og har en bulende kul øverst på baksiden, som gjør at projektorlinsene heves nok til å projisere bilder på overflaten den ligger på.

Mozilla sier de ikke har noen planer om å produsere en slik telefon, men teknologien som konseptet demonstrerer fins enten allerede eller er i alle fall ikke veldig langt unna.

Se den kule demonstrasjonen av Seabird her:

Les om:

Mobilitet