Lag spillefilm med mobilen

Lag spillefilm med mobilen

Med en stjerneregissør på laget kan du være med å lage en spillefilm med mobiltelefonen.

Mobiltelefoner har utviklet seg til å bli både brukbare foto- og videokameraer. Kvaliteten varierer, men Sony Ericsson har så stor tro på sine Cybershot-telefoner at de nå vil skape en spillefilm via mobiltelefonen.

Det hele tar form som en konkurranse, hvor folk skal sende inn mobilbilder som til sammen skal fortelle en historie. Vinnerne får så tilsendt en mobiltelefon, og med disse skal de i løpet av fire uker filme scenene som utgjør historien de vil fortelle. Filmene skal klippes sammen av regissør Mike Figgis, som vant Osvar for regissert Leaving Las Vegas i 1996, og vises som en spillefilm på filmfestivalen i Raindance i London i oktober.

- Å lage en film av privatpersoners egne bilder er en stor utfordring, men jeg ble umiddelbart inspirert av å kunne vise en usett side av livet fra så mange ulike land, sier regissøren Mike Figgis i en pressemelding.

Fem heldige

konkurransens hjemmesider gir den kjente regissøren publikum tips om hvordan nettopp din historie kan bli med i spillefilmen.

- Bilder forteller en historie. Bilder kan også fortelle mye om fotografen og verdenen han eller hun lever i, skriver han.

- Jeg vil velge fem bilder som forteller historien om deg og din verden.

Mobilitet