Lager elæring til Iphone

Lager elæring til Iphone

Sjefen i norske Mohive, Lars Unneberg, mener Iphone er den første gode mobiltelefonen siden 2001. - Den er god nok til våre elæringskonsepter, sier han.

Med den nye Iphone 3G vil Apple satse på forretningsmarkedet. Men mange eksperter tror at selskapet overvurderer mulighetene i denne delen av markedet. Den danske teleanalytikeren Jon Strand sa til Computerworld at han mener Iphone er et nisjeprodukt som er for de spesielt interesserte. Andre støtter ham i det, og tror Iphone er mest for rike dingsefreaker.

Men for Lars Unneberg, administrerende direktør i det norske elæringsselskapet Mohive, har Iphone åpnet øynene for nye muligheter.

- Vi ønsker å overføre vår elæringsprogramvare til alle enheter som egner seg til det. Vi har tidligere prøvd, og startet i 1999 allerede med pda-er, og sendere med sms-baserte systemer. Men først nå med Iphone kan vi levere en fullverdig versjon av våre tjenester, sa Unneberg under lanseringen av den nye tjenesten torsdag.

Mobil plattform

Mohive lager e-læringsmoduler for blant annet oljebransjen og helsesektoren. Også medier er interessert, og på presentasjonen var blant annen en representant fra BBC. I elæringsmodellen til Mohive kan man selv styre innholdet som skal gi brukerne enkel og tydelig informasjon om ulike jobbsituasjoner, for eksempel en mekaniker som er alene på oppdrag på mange ulike steder.

- Vi har lett etter den mobile plattformen som kan bære vår elæring. Den er ikke basert på faktaopplysninger, men på en opplevelse. Etter alle disse årene har vi endelig funnet den. Og det er Iphone, sier Unneberg.

Unnerud ser mye positivt med Apples nye telefon, som er grensesprengende på noen områder.

- Jeg mener at utviklingen av mobiltelefoner har stått stille siden 2001. Men Iphone byr på helt nye muligheter. Skjermen er stor, den har en god nettleser, og grensesnittet er ikke i veien for innholdet, forteller Unneberg.

Andre telefoner

Mohive viste publikum en elæringsvideo om hvordan man håndterer konflikter på arbeidsplassen, først i en vanlig nettleser, og så på en Iphone. Resultatet er slående godt. Budskapet i videoen kommer godt frem, og læringsprogrammene kan med hodetelefon på spilles hvor som helst og når som helst.

Og det tok ikke Mohive lang tid å overføre sine elæringsmoduller til Apples 3g-telefon.

- Nei, vi har egentlig bare jobbet med de siste tre ukene, smiler Unneberg.

Det finnes også en del ulemper med Iphone. Det er foreløpig et smalt produkt i en høy prisklasse. I markedene telefonen er lansert kommer Iphone ikke over en prosent av alle telefoner. Det betyr at et elæringsprodukt har få mottakere.

- Vi ser den, og vi er absolutt interessert å tilpasse våre moduler til også andre telefoner. Vi vil kjøre våre applikasjoner på alle plattformer som egner seg, sier Unneberg.

Les om:

Mobilitet