Lar ansatte bruke Iphone på jobben

Lar ansatte bruke Iphone på jobben

Flere it-sjefer godtar og støtter private smarttelefoner på arbeidsplassen.

Smarttelefoner er i stadig økende bruk i arbeidslivet, men over en tredel av virksomheter tilbyr fortsatt ikke støtte for privat utstyr eller går så langt som å forby private smarttelefoner på kontoret.

Dette viser en undersøkelse utført av Forrester Research, hvor over 1.000 it-sjefer i Nord-Amerika og Europa har deltatt.

36 prosent sier nei

26 prosent av it-sjefene sier de ikke tilbyr støtte for private mobiler og smarttelefoner, og ti prosent rett og slett forbyr bruken av slikt privat utstyr på jobb.

Samtidig svarte 16 prosent at de støtter alle typer personlig utstyr, og 14 prosent svarte at de bare støtter enkelte merker og modeller.

Noen av virksomhetene i undersøkelsen har ingått en kompromiss hvor de tillater private smartenheter og tilbyr støtte, men ikke tillater oppkobling mot bedriftens nettverk.

Flere av virksomhetene har utviklet en rekke retningslinjer for å hjelpe dem med å avgjøre når og hvordan de skal støtte sine ansattes smarttelefoner. Enkelte har også gått til innkjøp av programvare som skal være behjelpelig med administrasjon av telefonene.

Slik programvare gjør det mulig å spore enhetene og holde tritt med installerte applikasjoner. Funksjon til å slette sensitivt innhold på enheter som har kommet på avveie er også ofte tilgjengelig i slik programvare.

Foretrekker Iphone og Android

Siden Apples Iphone og smarttelefoner med Android er de mest populære blant de ansatte, kan Forrester opplyse at flere fremtidsrettede it-sjefer har valgt å støtte begge plattformene, og jobber for å omgå eventuelle sikkerhetsproblemer.

Foreløpig er det som regel tjenester som epost, kalender og kontaktlister som støttes på grunnlag av bekymringer rundt sikkerheten på slike smartenheter.

Men it-sjefene forteller i undersøkelsen at de også planlegger å tillate utvidet funksjonalitet etter hvert som operativsystemene modnes og sikkerheten på smartenhetene blir bedre.

Forrester anbefaler bruk av administrasjonsprogramvare for mobile enheter, særlig på grunn av slette-funksjonaliteten om utstyr skulle bli stjålet eller mistet - så lenge ansatte er klar over denne funksjonaliteten.

Mobilitet