Låser Iphone. Igjen.

Låser Iphone. Igjen.

Neste oppgradering av Apples Iphone låser igjen telefoner som har blitt låst opp for å bytte sim-kort eller legge inn programmer fra andre enn Apple.

Flere anerkjente blogger som følger med på slike ting, rapporterer at neste oppgradering av Iphone setter en stopper for moroa mange har hatt med å legge inn programmer fra tredjeparter og låse opp operatørlåser.

Det har nesten blitt en egen nisje det siste halvåret å komme opp med verktøy som "nøytraliserer" Iphone.

En av de som står bak er "natetrue" med verktøyet iBrickr. Den mye siterte teknobloggen Gizmodo har lagt ut en ti sekunders video som angivelig viser endringene i den nye programvareoppdateringen for Iphone, firmware 1.1.3.

Ifølge bloggen og verktøy-utvikleren "natetrue" sperrer denne oppdateringen opplåsinger gjort med AnySIM, et ganske utbredt verktøy laget for å låse opp Iphone slik at det går an å bruke andre programmer og bytte sim-kort. Oppdateringen skal også deaktivere alle programmer fra tredjeparter, ifølge bloggen.

Hver gang Apple har kommet med en oppdatering av Iphone, har muligheten til å benytte seg av hackene for å låse opp telefonen, blitt ødelagt. Det er ingenting som tyder på at denne katt og mus-leken ikke vil fortsette.

Les om:

Mobilitet