Lenovo etablerer mobilavdeling

Lenovo etablerer mobilavdeling

Lenovos nye avdeling skal være ansvarlig for smarttelefoner andre mobile enheter fra selskapet.

- Lenovo anerkjenner det voldsomme vekstpotensialet av mobilt internett, cloud computing og smartelefoner. Vi setter fokus og investerer i dette i sted for å utnytte mulighetene til å få økt vekst i virksomheten i mange år fremover, sier Yang Yuanqing, administrerende direktør i Lenovo til nettavisen Dailytech.

I tillegg til maskinvare vil den nye avdelingen også være ansvarlig for utvikling av programvare og programmer for neste generasjons konvergensenheter.

Vil være kreative

- Vi vil bruke vår kreativitet, innovasjon og tekniske dyktighet å hjelpe våre kunder med å navigere i personlig teknologi over hele verden, sier Yang Yuanqing videre til avisen.

Det er Liu Jun som skal lede Lenovos nye avdeling. Han var tidligere direktør for Lenovos prouktgruppe.

Den nye avdeligen vil få navnet Mobile Internet and Digital Home Business Group (MIDH).

Satser på Kina

Lenovo lanserte i fjor deres første smarttelefon LePhone. Selskapet solgte over 400 000 enheter av den android-baserte telefonen i løpet av de fire første månedene. Denne måneden lanserte de sitt første nettbrett LePad.

Begge produktene har tilgode å bli solgt i Europa. Selskapet har tidligere uttalt at de ønsker å få en sterk posisjon i Kina før de relanserer i andre land.

Les om:

Mobilitet