LG-brett med 4G

LG-brett med 4G

Satser på lynrask surfing på nytt nettbrett.

Det begynner å bli en stund siden Netcom åpnet verdens første 4G-nett i Oslo, men så langt har det vært få dingser som har vært i stand til å dra nytte av det raske mobilnettet. I løpet av årets CES-messe var det tydelig at 4G basert på LTE-nettet er på vei til en dings nær deg.

Flere nettbrettprodusenter viste frem modeller med 4G-støtte, og nå har LG sluppet mer informasjon om sitt oppdaterte Optimus Pad-nettbrett. En av de største forbedringene er støtten for mobilt bredbånd med 4G-hastighet - gitt at du bor i en by med dem slags.

LG Optimus Pad LTE

LG Optimus Pad LTE har mistet de to 3D-kameraene forgjengeren var utstyrt med, som har blitt erstattet med et kamera på åtte megapiksler på baksiden, og et kamera på to megapiksler på forsiden. Den 8,9 tommer store skjermen, som er noe mindre enn normalen, er basert på ips-teknologi, noe som bør gi skarpe bilde og god fargegjengivelse. Skjermen har HD-oppløsning, altså 1 280 x 720 piksler.

Selskapet har ikke valgt en av de aller heftigste prosessorene, men med en tokjerneprosessor på 1,5 gigahertz bør ytelsen være god nok til det meste man finner på å bruket nettbrettet til. Prosessoren er omtrent på linje med de fleste andre, avanserte nettbrett som lanseres om dagen. Enn så lenge er nettbrettet utstyrt med Android 3.2, kjent som Honeycomb.

Optimus Pad LTE er ellers utstyrt med hdmi-utgang, slik at den enkelt kan kobles til en tv eller pc-skjerm, samt støtte for dlna og minnekort opp til 32 gigabyte. Muligheten for å enkelt koble nettbrett til en ekstern skjerm kan komme godt med for eksempel om man skal bruke den medfølgende videoredigeringsappen Smart Movie Editor.

Det er ventet at Sør-Koreanere vil få muligheten til å slå kloka i LG Optimus Pad LTE først. LG har så langt ikke sagt noe om når nettbrettet er klart for salg i vår del av verden, men det får vi sannsynligvis vite mer om i forbindelse med Mobile World Congress i slutten av februar.

Mobilitet