LG med brillefri 3D-telefon på MWC

LG med brillefri 3D-telefon på MWC

Smarttelefonen Optimus 3D har kamera med to linser for videoopptak i 3D.

Optimus 3D er en smarttelefon som lar brukerne ta opp og se 3D-bilder og –video uten å bruke briller. LG Electronics planlegger å avduke telefonen på Mobile World Congress i Barcelona i februar, opplyste selskapet på tirsdag. Det melder PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

LG med brillefrie 3d-skjermer og 3d-tv

Telefonen, som LG omtaler som sin mest avanserte til dags dato, utstyres med et kamera med doble linser for 3D-opptak og et LCD-panel for brillefri 3D-fremvisning. Man kan også vise fram innhold på en 3D-tv eller annen ekstern enhet via HDMI eller DLNA, meddeler LG i en kort kunngjøring.

LES OGSÅ:

Verdens første Androidtelefon med to kjerner

Selskapet ga ingen videre tekniske detaljer, som for eksempel størrelsen på skjermen. Men på CES i januar introduserte selskapet en ny 4,3-tommers brillefri 3D-skjerm for mobile enheter. Denne skjermen har en oppløsning på 480 x 800 pixler og er ment for bruk i smarttelefoner designet for å se film og spille spill på, sa LG da.

Brillefri 3D

LG bruker en parallakse barriereteknologi for å skape den brillefrie 3d-effekten. Teknologien bruker en serie små slisser på fronten av lcd-skjermen som blokkerer lys på en måte som gjør at høyre og venstre øye ser forskjellige bilder, og slik skapes illusjonen av dybde som gjør bildet tredimensjonalt. Selskapet hevder teknologien reduserer bildedobling (crosstalk) og gir en mye bedre brillefri 3d-opplevelse fra større vinkler enn tidligere.

Trender

3D forventes å være en av de store smarttelefon-trendene på årets Mobile World Congress. Andre antatte trender er tokjerneprosessorer, NFC (Near Field Communications) og raskere mobile internettforbindelser. Skjermene blir også større, og telefonene tynnere.

LES OGSÅ:

Android-telefoner støtter 3d uten briller

Mobile World Congress åpner 14. februar.

Les om: