Linux i Google-mobil

Linux i Google-mobil

I kveld kommer årets nest mest omtalte lansering.

Foruten Iphone er det neppe noen lansering innenfor it- og mobilbransjen som har hatt like mye forhåndsomtale som Googles forestående satsing på mobilmarkedet.

Ifølge amerikanske medier har Google de siste ukene ført intense forhandlinger med produsenter, operatører og utviklere om å bygge og selge mobiltelefoner som er skreddersydd for Googles tjenester og applikasjoner.

I kveld norsk tid skal nyheten endelig presenteres.

Linux-basert

Ifølge IDGs nyhetstjeneste vil det dreie seg om en mobil plattform basert å Linux for utvikling av mobile tjenester og produkter. Den skal inneholde såvel operativsystem som en base for mellomprogrammer. Mobil webleser og et grensesnitt som kan tilpasses.

LES OGSÅ: Myspace inn i Google-samfunn

Interessen fra it- og telekomselskaper er stor. Over 30 store selskaper skal ha tegnet avtaler med Google. Blant dem er Intel, Qualcoom, Broadcom, T-Mobile, Nextel, China Mobile, LG, Samsung , HTC og Motorola, skriver IDGs nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Avliver Google-mobil

Googles plattform skal være fristilt. Slik at hvem som helst kan bruke den. Hensikten er reduserte kostnader og enklere utvikling av mobile tilpasninger. Googles store interesse for mobilmarkedet sees i sammenheng med framveksten av et nytt annonsemarkedet, etter hvert som det blir mer og mer vanlig å komme seg på nett med mobilen.

Mobilitet