Litt ustabil Google-betaling

Litt ustabil Google-betaling

Å vente 20 minutter på at en betaling skal gå igjennom, er ikke særlig morsomt.

Det fastslår amerikanske PC World etter å ha vært blant de første som har fått sjansen til å prøve Google Wallet, den nye betalingsløsningen som går ut på å betale for seg med mobiltelefonen.

Det har vært knyttet store forventninger til Google Wallet. Appen benytter trådløs Near Field Communication (NFC), som gjør at betalingen registreres i butikker, restauranter og så videre ved at man tapper på mobiltelefon-skjermen når telefonen befinner seg like inntil en tilpasset betalingsterminal.

Våre kolleger hos PC World USA skriver at Google Wallet er en flott betalingsløsning – når den virker. Problemet de opplevde, var imidlertid at mange av betalingsterminalene ikke var i orden, og i ett tilfelle måtte brukeren vente i 20 minutter før en transaksjon ble bekreftet.

Google samarbeider om Google Wallet-prosjektet med MasterCard, som har benyttet NFC-brikker i noen av sine kredittkort siden 2003 og som har stått bak utviklingen av PayPass-leseren, som er navnet på betalingsterminalen som benyttes.

Om og når Google Wallet blir tilgjengelig i Norge, gjenstår å se.

Les om:

Mobilitet