Må selge Iphone uten binding

Må selge Iphone uten binding

Iphone kommer nå i salg i Frankrike, men fransk lov forbyr Apple å binde telefonen til en leverandør.

Et stort antall hackere har jobbet i månedsvis for å åpne Iphone slik at telefonen kan brukes med et hvilktet som helst SIM-kort og åpnes for andre applikasjoner enn Apples egne.

Det ser ut til at redningen for dem som er opptatt av dette kommer fra Frankrike. Det er nemlig nettopp bekreftet at Apple skal selge telefonen i Frankrike gjennom operatøren Orange, til 399 euro (3200 kroner), med abonnement, ifølge Financial Times.

Men fransk lov krever at mobiltelefoner skal selges både med og uten abonnement. Dermed må Apple tillate at telefonen også selges uten binding til en operatør. Prisen på Iphone uten abonnement er ikke kjent.

Lang USA-binding

I USA er bindingstiden gjennom AT&T, som selger Iphone, to år. I Norge er lengste lovlige bindingstid 12 måneder. Det er ennå ikke avklart hvem som skal selge Iphone i Norge, men mye tyder på at det blir Telenor.

LES OGSÅ: Ipod Touch: rørende god

Iphone kommer i salg i Frankrike fra 29. november. Ifølge Computerworld.dk er det anslått at Apple i Franrike kan tape om lag 30 prosent av sine inntekter fra datatrafikk og samtaler, fordi selskapet må tilpasse seg fransk lov. Med 60 millioner innbyggere er Frankrike likevel et altfor stort marked til at Aple kan ignorere det.

Skulle man av en eller annen grunn ha frytkelig lyst på en Iphone, blir det altså mulig å kjøpe en fra Frankrike nærmere jul.

Det skal forresten ikke være helt enkelt å bytte ut sim-kortet i den mye omtalte telefonen.
Her er en video som viser deg hvordan du gjør det.

Les om:

Mobilitet