- Markante bruksforskjeller

- Markante bruksforskjeller

Bruken av smarttelefoner varierer stort på tvers av de skandinaviske landene. - Forskjellene er markante, fastslår Netcoms kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus.

En undersøkelse av skandinaviers bruk av smarttelefoner avdekker markante forskjeller, viser en undersøkelse i regi av Teliasonera. Undersøkelsen sammenligner bruksmønsteret i Norden og Baltikum.

Ulikt bruksmønster

I Skandinavia svarer 48 til 53 prosent at de bruker mobilen mest til sosiale medier og mobilspill. 27 til 29 prosent av de spurte bruker den mest til nyttetjenester. Det er med andre ord underholdningstjenester som ser ut til å sette dagsorden for skandinaviere, mer enn rene nyttetjenester.

I Litauen, Latvia og Estland er bruksmønsteret snudd på hodet sammenlignet med i Norden. 54 til 56 prosent svarer at de bruker nyttetjenester som rutetider og e-post mest. Til sammenligning svarer kun 18 til 27 prosent at de bruker mest tid på underholdningstjenester.

- Forskjellene er markante og det er fascinerende at bruksmønsteret varierer såpass mye mellom landene, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom.

Ikke lenger i dvale

Vederhus tror årsaken ligger i at nordmenn bruker lenger tid med smarttelefonen totalt sett.

- For Norges del handler dette om at den totale mobilbruken har økt voldsomt som følge av smarteksplosjonen. Mens telefonen tidligere lå i dvale mellom samtalene, bruker vi nå dødtiden på sosiale medier, Angry birds og nyhetslesing, sier han i en presseuttalelse.

Teliasonera er Netcoms datterselskap.

Les om:

Mobilitet