Massiv lagring til mobilen

Massiv lagring til mobilen

Sandisk er endelig klare med minnekortene de viste frem allerede i fjor høst.

Den nye Mobile Utlra-serien består av minnekort med opp til 16 gigabyte lagringsplass, og er spesielt bereget for mobiltelefoner og andre mobile enheter.

Minnekortene i Mobile Ultra-serien vil komme i form av Micro SDHC og Memory Stick Micro (M2)-kort. Med lagringsplass på hele 16 gigabyte på de knøttsmå kortene hevder Sandisk å være først ute med minnekort i disse formatene med så stor lagringsplass.

- Mobile enheter er svært viktige i vår digitale verden, og du kan aldri overvurdere behovet for økt lagringsplass, sier Current Analysis-analytikeren Avi Greengart i pressemelding.

- Forbrukerne hører mer på musikk, ser på flere bilder, både tar opp og lagrer film på mobiltelefonen, noe som gir et økt behov for lagringsplass og raske minneløsninger. Våre nye 16 gigabyte Mobile Ultra SDHC og M2-kort leveres med en liten minnekortleser som gjør det enklere å overføre innhold fra mobiltelefonen til pc-en, sier Diana Cartwright, markedsføringssjeg i Sandisk i den samme pressemeldingen.

Sandisk lover raske overføringshastigheter på den nye Mobile Ultra-serien, uten å spesifisere hva det betyr.

Mobile Ultra-kortene er ventet klare for salg i løpet av januar. Sandisks anbefalte utsalgspris for M2-versjonen er 129 dollar, eller rundt 1 000 kroner her til lands, men vil nok bli noe lavere i butikk. Som normalt er SDHC noe billigere med anbefalt pris på 119 dollar.

Kilde: Engadget

Mobilitet