Microsoft går til angrep

Microsoft går til angrep

IFA / BERLIN: Lanserer nye Lumia-mobiler og navngir Apple og Samsung som hovedmotstandere.

Microsoft Devices, det nye navnet på Nokia-divisjonen som endte opp hos Microsoft, lanserer flere rimeligere versjoner av sine flaggskip-modeller.

Samtidig går Microsoft Devices åpenlyst til frontalangrep på Apple og Samsung.

– Vi utfordrer Apple og Samsung, sa Chris Weber, sjefen for salgsdivisjonen hos Microsoft Devices, på den første «globale pressekonferansen» som selskapet arrangerte torsdag, dagen før IFA 2014-messen i Berlin ble åpnet for publikum.

– Tar seg for godt betalt

Hovedbudskapet fra Microsoft Devices er at konkurrentene, i første rekke Apple og Samsung, tar seg altfor godt betalt for funksjonaliteten som deres flaggskip-produkter byr på.

Strategien for Microsoft Devices er først og fremst innovasjon, og dernest å bringe denne innovasjonen ut til alle prispunkter, ifølge Weber.

Produktlanseringen i Berlin var i tråd med denne strategien. Microsoft Devices lanserte tre nye smartmobiler, alle til lavere pris enn flaggskipmodellen Lumia 930, men med mange av de nye funksjonene som toppmodellen byr på.

«Det rimelige flaggskipet»

Microsoft Devices går så langt som å kalle nykommeren Lumia 830 for «det rimelige flaggskipet».

Det er en noe nedskalert versjon av det «ordentlige» flaggskipet, Lumia 930. Blant annet er oppløsningen på kameraet i mobilen redusert fra 20 megapiksler til en mer ordinær oppløsning på 10 megapiksler.

Men det er fortsatt snakk om optikk av god kvalitet fra Zeiss. I tillegg har kameraet optisk bildestabilisator – ifølge Microsoft Devices verdens til nå tynneste optiske bildestabiliseringssystem.

Microsoft Office er forhåndsinstallert på Lumia 830, som bruker siste versjon av Windows Phone 8.1 versjon 1.

15 gigabyte gratis lagringsplass i Microsofts skytjeneste OneDrive følger med.

Som de andre nykommerne fra Microsoft Devices støtter også Lumia 830 trådløs lading, og det kommer nå en ny generasjon ladeplater. DT 903 leveres i matchende farger og har automatisk lysvarsling om at nå bør du legge mobilen din på ladeplaten dersom strømnivået kryper under 30 prosent. Varslingen skjer via Blutooth.

Bakstykket skal nå være lett å ta av dersom man ønsker å skifte farge.

Norsk pris med moms og det hele er ikke kunngjort ennå, men veiledende Europa-pris er 330 euro (i overkant av 2500 kroner). Skal vi gjette på rundt 3300 kroner inklusive mva?

Frir til selfies-fansen

Microsoft Devices lanserte også to nye modeller til pris på i overkant av 200 euro. Lumia 730 Dual SIM kommer riktignok ikke på det norske markedet, men det gjør Lumia 735, som blant annet byr på et 5-megapikslers frontkamera med vidvinkeloptikk. Ypperlig for selfie-gruppebilder, sier Microsoft.

I tillegg lokker selskapet med at Lumia 735 har ett-trykks tilgang til Skype-videosamtaler. Kundene får med tre måneders gratis abonnement på Skype Unlimited World.

Batterikapasiteten er på 2220 mAh, og mobilen byr på åtte gigabyte intern lagringskapasitet samt fem gigabyte gratis OneDrive-lagring.

De nye Lumia-modellene kommer i salg i Norge i fjerde kvartal.

Mer tilbehør

På tilbehørssiden kommer Microsoft Devices nå med «Microsoft Skjerm-deling for Lumia HD-10», som gjør det enkelt å «beame» innholdet fra smarttelefonen til en HDMI-skjerm. Sikkert ypperlig til å vise feriebildene til hele familien. HD-10 kan også vise seg å fungere som en enkel løsning til presentasjoner på jobben.

I tillegg har Microsoft Devices forbedret programvaren for kamerahåndtering og bildebehandling, Lumia Denim, for Lumia 930, Lumia Icon og Lumia 1520. Blant annet snakker vi om automatisk 4K-videoopptak med 24 bilder i sekundet.

Lumia Camera kommer som en del av Lumia Denim-oppdateringen for Lumia 830 i fjerde kvartal og rulles også ut for andre Lumia-telefoner med Windows Phone i løpet av fjerde kvartal.

Les om: