Microsoft lekker nye telefonspesifikasjoner

Microsoft lekker nye telefonspesifikasjoner

Lekkasje hos Microsoft i England viser frem de to nye smart-telefonene for første gang.

Det er en dårlig bevart hemmelighet at Microsoft er nær ved å slippe to nye smart-telefoner til markedet neste uke, og nå har også bedriften selv løftet litt på sløret via en lekkasje i sin britiske nettbutikk.

Lumia 950 og Lumia 950 XL blir navnene på de to telefonene, og begge skal inkludere den nye Continuum-funksjonen som vil la brukere koble telefonen til en skjerm og bruke den som en Windows-pc. Det er tidligere kommet lekkasjer rundt flere spesifikasjoner, som for eksempel at man kan bruke Microsoft Hello til å låse opp telefonen via ansikts-gjenkjenning.

De to telefonene har fått henholdsvis 5,7 og 5,2 tommer store skjermer med 2560x1440 oppløsning (QHD) og begge har 20 megapiksel kameraer, sannsynligvis en videreføring av kameraene vi finner i dagens Lumia-modeller.

Det har tidligere vært spekulert i forskjellene mellom de to telefonen, sett bort fra størrelsen, og det har tidligere lekket ut at 950 vil få en Snapdragon 808 prosessor, mens storebroren 950 XL vil bruke en Snapdragon 810.

Produktsiden viser også at begge telefonene støtter opptil imponerende 2TB lagringsplass via micro-sd. Vi må selvsagt ta forbehold om at informasjonen ikke er 100% riktig, men det har vært mange lekkasjer rundt lanseringen av disse.

Telefonene lanseres neste uke i New York, det er foreløpig ingen indikasjoner på når de kommer til det norske markedet.